Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Renault 4 E-Tech

Εν αναμονή της αποκάλυψης του Renault 4 E-Tech electric που θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 14 Οκτωβρίου, οι Γάλλοι αποκαλύπτουν μερικές λεπτομέρειες της εξωτερικής του εμφάνισης.

Η φωτιζόμενη γρίλια και η συρόμενη υφασμάτινη οροφή είναι δύο από τα νέα χαρακτηριστικά που φανερώνουν το χαρακτήρα, το σύγχρονο στυλ, και τη μοναδικότητα του αυτοκινήτου. Η φαρδιά μάσκα ξεχωρίζει χάρη στο φωτισμένο περίγραμμα που περιβάλλει τους στρογγυλούς προβολείς LED στις άκρες της. Το Renault 4 E-Tech electric είναι το πρώτο όχημα της Renault που διαθέτει φωτιζόμενο σήμα στη μέση της γρίλιας – η οποία παραπέμπει σχεδιαστικά στον προκάτοχό του μοντέλου της δεκαετίας του 60, εκπέμποντας ταυτόχρονα μια τεχνολογική, μοντέρνα, και πρωτότυπη αύρα.

To «4» δεν θα μπορούσε να λείπει από το πίσω μέρος, δίπλα ακριβώς από το δεξί φανάρι, το οποίο μετενσαρκώνει το σχήμα χαπιού από το αρχέγονο 4L στα σημερινά δεδομένα. Το 4 E-Tech electric εξακολουθεί να διαθέτει το σήμα κατατεθέν του προκατόχου του, που δεν είναι άλλο από τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια, ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς – ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του «Κατρέλ» – που συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της συνολικής επιφάνειας των πλευρικών τζαμιών. Έχοντας κατά νου τα πλαστικά προστατευτικά που ξεχώριζαν στις πλευρές των μετέπειτα γενεών του 4L, τα πλαϊνά του Renault 4 E-Tech electric έχουν τρεις παράλληλες ‘ρίγες’, που μοιάζουν με οριζόντια εξογκώματα στο αμάξωμα, ενώ ένα αυτοκόλλητο που συνδέει νοητά τις κολώνες του παρμπρίζ με τους θόλους των τροχών, παραπέμπει στα χαρακτηριστικά μπροστινά φτερά του αρχικού Renault 4.

Το Renault 4 E-Tech electric είναι το ίδιο ευέλικτο με τον προκάτοχό του, ενώ, ακολουθώντας το δρόμο εκείνου, είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής του: είναι πλήρως ηλεκτρικό και το συμπαθείς από τη στιγμή που θα το αντικρύσεις. Έχει μήκος 4,14 μέτρα και έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά στο segment Β, το μήκους 3,92μ. Renault 5 E-Tech. Χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AmpR Small, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει το πιο ευρύχωρο εσωτερικό στην κατηγορία του, ενώ εξασφαλίζει μοναδική ευελιξία και άνεση στο δρόμο.

Get it on Google Play Download on the App Store