Νέο υβριδικό 4κίνητο pickup Renault Niagara

Η Renault παρουσίασε σήμερα το «International Game Plan 2027», στο πλαίσιο του σχεδίου Renaulution, με στόχο να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για να λανσάρει 8 νέα μοντέλα εκτός Ευρώπης, έως το 2027. Μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα του ομίλου Renault θα προορίζεται για τέσσερις διαφορετικές περιοχές, όπως είναι η Λατινική Αμερική, η Βόρεια Αφρική, η Τουρκία και η Ινδία. Το πρώτο αυτοκίνητο της νέας αυτής εποχής είναι το νέο μικρό SUV Renault Kardian που αποκαλύφθηκε πριν από λίγη ώρα.

Παράλληλα με το Kardian, η γαλλική φίρμα παρουσίασε και το πρωτότυπο pickup Niagara, το οποίο δίνει μια πρώτη εικόνα από το αυτοκίνητο παραγωγής που θα αντικαταστήσει το Renault Oroch (προγενέστερο Dacia Duster σε έκδοση pickup). To Niagara αρκετά εντυπωσιακό και μυώδες εξωτερικά, με ισχυρή προσωπικότητα, πληθωρικό και απόλυτα μοντέρνο. Το αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από τις έντονες γωνίες και ακμές, τα φουσκώματα, τα λεπτά φώτα LED και το όνομα της Renault που κυριαρχεί στη μάσκα και μοιάζει σαν να έχει σχηματιστεί από pixels.

Τον εκτός δρόμου σκληροτράχηλο χαρακτήρα του τονίζουν η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα προστατευτικά τμήματα και οι αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές. Μέχρι και το πίσω τμήμα της καμπίνας, μοιάζει σαν SUV, ενώ ο χώρος φόρτωσης είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το υπόλοιπο αμάξωμα. Ως βάση χρησιμοποιεί τη νέα εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα του Renault Group, που υπόσχεται εξαιρετική άνεση.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι φουλ υβριδικό με τεχνολογία E-Tech Hybrid 4WD. Στον εμπρός άξονα ενσωματώνει ένα ήπιο υβριδικό κινητήρα 48V και στο πίσω μέρος ένα ηλεκτροκινητήρα. Έτσι το πρωτότυπο Renault Niagara θα μπορεί να προσφέρει βελτιστοποιημένη απόδοση σε κάθε τερέν, μέχρι και πλήρως ηλεκτρική λειτουργία για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Get it on Google Play Download on the App Store