Νέο Renault Symbioz ανάμεσα σε Captur-Austral

Στις αρχές του έτους η Renault ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα καινούργιο SUV, προκειμένου να πάρει θέση ανάμεσα στα Captur και το Austral. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε το όνομά του, που έχει και ελληνική ρίζα. Symbioz εκ της συμβίωσης λοιπόν, για το επερχόμενο C-SUV της φίρμας από το Boulogne-Billancourt.

Το Symbioz έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε το Kadjar, με την πολύ δύσκολη αποστολή του ανταγωνισμού μοντέλων όπως τα Nissan Qashqai και Toyota C-HR. Μιλάμε για ένα όχημα μήκους 4.410 χλστ., που μπαίνει «σφήνα» στο Captur των 4.227 χλστ. και το Austral των 4.510 χλστ. Αρχικά οι φήμες μιλούσαν για μια επιμηκυμένη έκδοση του Captur, με μεγαλύτερο χώρο στους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές. Οι Γάλλοι κάνουν λόγο για βάρος κάτω του 1,5 τόνου και συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης με ευχάριστη οδική συμπεριφορά, παίρνοντας κίνηση από το υβριδικό σύνολο E-Tech 145. Την full hybrid μονάδα, δηλαδή, που γνωρίζουμε από τα αντίστοιχα Clio, Captur και Arkana.

Κατά συνέπεια επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες, που ανέφεραν ως βάση την εγνωσμένης αξίας πλατφόρμα CMF-B. Λύση εν πολλοίς επιβεβλημένη, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής (και κατ’ επέκταση η τιμή) σε νορμάλ επίπεδα. Το λανσάρισμα του Symbioz αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη, δημιουργώντας την ανάλογη προσμονή τόσο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, όσο κυριότερα την εμφάνισή του. Την ίδια περίοδο περιμένουμε και ένα facelift στο Captur, με αμφότερα να δανείζονται στοιχεία από το μεγαλύτερο Rafale.

Get it on Google Play Download on the App Store