Νέο μικρό SUV Renault Kardian με γονίδια Dacia

Το νέο μικρό SUV Kardian παρουσίασε η Renault, σηματοδοτώντας ένα ακόμα βήμα στο στρατηγικό της σχέδιο Renaulution. Το Kardian είναι το πρώτο από τα 8 νέα μοντέλα που εστιάζουν σε διεθνείς αγορές, αλλά όχι για την Ευρώπη, όπου η γαλλική φίρμα έχει άλλα σχέδια (ηλεκτροκίνηση). Αρχικά θα κυκλοφορήσει στη Λατινική Αμερική, όπου τα αυτοκίνητα της Renault είναι δημοφιλή και ουσιαστικά πρόκειται για γνωστά σε εμάς Dacia, αλλά με σήματα της Renault.

Γονίδια Dacia έχει και το Kardian, αφού σε κάποια σημεία θυμίζει εξωτερικά το Sandero Stepway σε μια πιο εκσυγχρονισμένη μορφή, όπως ισχύει αντίστοιχα και για το εσωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι το Renault Kardian είναι όμορφο σχεδιαστικά, κομψό, νεανικό και με τους απαραίτητους τόνους δυναμισμού και περιπέτειας. Σε διαστάσεις είναι λίγο μεγαλύτερο από το Sandero Stepway και έχει μήκος 4.119 χιλιοστά, πλάτος 1.773 χιλιοστά, ύψος 1.544 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.604 χιλιοστά, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 209 χιλιοστά.

Σύγχρονο εμφανίζεται και το εσωτερικό του με γνώριμα στοιχεία από Dacia, όπως είναι τα χειριστήρια, η οθόνη του infotainment των 8 ιντσών, το τιμόνι, τα πάνελ των θυρών και ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό. Τη μοντέρνα του εικόνα ενισχύει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7 ιντσών και ο μικρός λεβιές ταχυτήτων τύπου joystick «e-shifter» αλά Porsche. Έμφαση έχει δοθεί στους άνετους χώρους για τους επιβάτες, όπως και στο αρκετό πορτ μπαγκάζ των 410 λίτρων. To Renault Kardian εφοδιάζεται με 13 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων.

Το Renault Kardian τροφοδοτείται με ένα νέο 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1.0 λτ. flex fuel, ισχύος 125 ίππων και 220 Nm ροπής. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται αποκλειστικά μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC. Συνοδεύεται και με paddles στο τιμόνι για να έχει ο οδηγός καλύτερο χειρισμό όποτε χρειαστεί να αλλάξει χειροκίνητα ταχύτητες. Η παραγωγή του Kardian θα ξεκινήσει από το εργοστάσιο της Renault στη Βραζιλία και κατόπιν και στο Μαρόκο.

Get it on Google Play Download on the App Store