Υπερπαραγωγή το εσωτερικό της νέας Porsche Cayenne

Λίγες μέρες απέμειναν για το ντεμπούτο της νέας Cayenne και η Porsche μας βάζει στο κλίμα, φανερώνοντας την καμπίνα του κορυφαίου της SUV. Μια καμπίνα σε πλήρη συνάρτηση με τα δεδομένα της εποχής και της κατηγορίας, «πνιγμένη» στην τεχνολογία και τις οθόνες.

Η ανανεωμένη Cayenne αποκτά ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με κυρτή οθόνη, στη θέση εκείνου με το αναλογικό ταχύμετρο στη σημερινή. Αναλόγως έκδοσης ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέχρι 7 διαφορετικά layouts, ενώ ένα εξ αυτών απεικονίζει την κλασική -για Porsche- διάταξη των 5 κυκλικών οργάνων. Μια παραλληλόγραμμη οθόνη αφής επίσης 12,3 ιντσών κυριαρχεί στο κέντρο του ταμπλό, υποστηρίζοντας φωνητικές εντολές Siri και διαθέτοντας στο στάνταρ εξοπλισμό σύστημα πλοήγησης συνδεδεμένο στο ίντερνετ. Παράλληλα όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, οι επιβάτες μπορούν να βλέπουν video στο YouTube και άλλες πλατφόρμες.

Κάτω από την οθόνη συναντάμε τα χειριστήρια αφής για το σύστημα κλιματισμού, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στην κεντρική κονσόλα αφορά την απουσία του επιλογέα. Πλέον ένας μικρός διακόπτης μεταξύ τιμονιού και κεντρικής οθόνης αναλαμβάνει την περιήγηση μεταξύ των «D», «P» και «R», αλλάζοντας ριζικά την εικόνα στο χώρο μεταξύ οδηγού συνοδηγού.

Μιλώντας για το συνοδηγό, πλέον έχει και αυτός την προσωπική του οθόνη μπροστά στα μάτια του. Προαιρετικά μεν, διάταξη 10,9 ιντσών δε, με δυνατότητα ελέγχου των συστημάτων πλοήγησης και πολυμέσων. Τα προγράμματα λειτουργίας και οδήγησης, όμως, παραμένουν αποκλειστικό προνόμιο του ανθρώπου πίσω από το ανασχεδιασμένο τιμόνι, που προέρχεται από την 911 και συνοδεύεται από βελτιωμένη εργονομία και ευχρηστία στους διακόπτες.

Στο μέτωπο των κινητήρων η γκάμα αναμένεται να μείνει ως έχει, με μικρές αυξήσεις στις αποδόσεις των twinturbo 3.0 V6 και 4.0 V8.

Get it on Google Play Download on the App Store