Νέο Peugeot E-3008 πριν την πρεμιέρα

Σε τέσσερις μέρες (12 Σεπτεμβρίου) η Peugeot θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου E-3008, ωστόσο έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εξωτερικές του εικόνες. Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε παρουσιάζει και το εσωτερικό του με το φαντασμαγορικό σχεδιασμό και την τεράστια οθόνη των 21 ιντσών.

Το ντεμπούτο του νέου Peugeot E-3008 θα λάβει χώρα στο Sochaux (Γαλλία), στο ιστορικό και τεχνολογικό εργοστάσιο όπου θα παράγεται. Προς το παρόν η γαλλική φίρμα δεν προχώρησε σε καμία περεταίρω ανακοίνωση, όμως μας άφησε να περιεργαστούμε το αμάξωμα του εντελώς νέου ηλεκτρικού fastback SUV.

Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος του, κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η τρισδιάστατη μάσκα με τον λέοντα στο κέντρο να δεσπόζει. Στις άκρες έχουν ενσωματωθεί τα φώτα ημέρας LED με τις τρεις «νυχιές» σε μια πιο μοντέρνα μορφή, ενώ το ίδιο μοτίβο συνεχίζει και στα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα. Συνολικά από μπροστά είναι έντονα μυώδες και αρκετά επιθετικό, μαζί και με τους ευμεγέθεις αεραγωγούς χαμηλά στον ανάγλυφο προφυλακτήρα. Στα πλαϊνά διακρίνεται η έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Σε συνδυασμό με την ακμή στο τελείωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών τονίζεται το τύπου κουπέ προφίλ του. Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι και αυτά λεπτά με τρεις «νυχιές», ενώ ενώνονται με μια μαύρη διακοσμητική λωρίδα.

Όσο για το εσωτερικό του νέου Peugeot E-3008, στο νέο Panoramic i-Cockpit ο πίνακας οργάνων πλέον συνδυάζεται με την οθόνη του συστήματος πολυμέσων σε μια κυρτή ενιαία διάταξη, που φτάνει τις 21 ίντσες! Κάτω από αυτή, στο κέντρο του ταμπλό και ακριβώς κάτω από τους αεραγωγούς, υπάρχουν τα i-Toggles. Πρόκειται για πλήκτρα αφής που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στον οδηγό, σε 10 από τις αγαπημένες εφαρμογές του. Ο σχεδιασμός είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακός, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα και στα υλικά, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με την πολυτέλεια.

Get it on Google Play Download on the App Store