Ντεμπούτο για το νέο Opel Corsa 1.2 Hybrid

Το ανανεωμένο Opel Corsa το οποίο λανσαρίστηκε στην Ελλάδα εδώ και λίγες εβδομάδες, κάνει το ντεμπούτο του για πρώτη φορά με υβριδική τεχνολογία. Μέσω αυτής εξασφαλίζει μειωμένες απαιτήσεις σε βενζίνη και χαμηλότερες εκπομπές CO2, συν παροχή έξτρα ισχύος σε διάφορες συνθήκες οδήγησης. Στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του το πρώτο 3μηνο του 2024.

Το 48V Hybrid κινητήριο σύνολο έχει ως βάση ένα νέο 3κύλινδρο 1.2000άρη turbo κινητήρα κύκλου Miller, απόδοσης 100 ίππων/205 Nm ροπής και 136 ίππων/230 Nm ροπής. Και στις δύο περιπτώσεις η ιπποδύναμη αποδίδεται στις 5.500 σ.α.λ. και η ροπή στις 1.750 σ.α.λ. Το νέο αυτό μοτέρ έχει εξελιχθεί ειδικά για την υβριδική λειτουργία και συνδυάζεται με ένα νέο εξηλεκτρισμένο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και με ένα ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και 55 Nm ροπής.

Μια αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου καθαρής χωρητικότητας 432 Wh παρέχει την ενέργεια. Είναι τοποθετημένη κάτω από αριστερό κάθισμα και δεν επιβαρύνει καθόλου τους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Συγκριτικά με το Corsa 1.2 AT8, το νέο Corsa Hybrid πετυχαίνει μειωμένη κατανάλωση κατά περίπου 1 λτ./100 χλμ. (4,6 λτ./100 χλμ.) και 15% χαμηλότερες εκπομπές CO2 (102 γρ./χλμ.). Με αυτό το νούμερο το μικρό Opel απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας.

Στην οδήγηση που συνδυάζει αστικές και επαρχιακές διαδρομές για παράδειγμα, ο βενζινοκινητήρας του Opel Corsa Hybrid και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργούν μαζί ή χωριστά για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης και των επιδόσεων. Το σύστημα προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα στην πόλη, γιατί το ηλεκτρικό μοτέρ επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται πλήρως ηλεκτρικά για έως και ένα χιλιόμετρο υπό χαμηλά φορτία, όπως όταν κάνει ελιγμούς και η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 30 χλμ./ώρα. Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, ο κινητήρας βενζίνης σταματά και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας 48V του υβριδικού συστήματος. Η μπαταρία αποθηκεύει επίσης την ενέργεια που ανακτάται από το αναγεννητικό σύστημα πέδησης.

Get it on Google Play Download on the App Store