Η Opel δείχνει τη νέα της σχεδιαστική τάση

Πριν λίγες μέρες η Opel παρουσίασε το νέο της σήμα. Μια αλλαγή που υπάγεται στη γενικότερη αλλαγή σχεδιαστικής πλεύσης, το πρώτο δείγμα της οποίας θα κατατεθεί από το πρωτότυπο Experimental, στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Τα πρώτα teaser των Γερμανών φανερώνουν το επόμενο βήμα στη μάσκα Vizor, με γρίλιες πίσω από το κρύσταλλο και φωτιζόμενο σήμα να δεσπόζει στο κέντρο. Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση ο συνδυασμός των LED ημέρας με μια κάθετη λωρίδα, που τέμνει τον «κεραυνό» και μαζί με τα φανάρια συνθέτει τις τέσσερις πλευρές του ορίζοντα, σαν πυξίδα. Διόλου τυχαία η ονομασία «Compass» που συνοδεύει το εν λόγω χαρακτηριστικό, ενώ το «Bold and Pure (τολμηρή και αγνή)» εκφράζει πλήρως τη νέα τεχνοτροπία των σχεδιαστών στο Ρούσελχαϊμ. Ίδιο μήκος κύματος και από το πίσω μέρος, όπου συναντάμε πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα και «εισβολή» τους στο προφίλ σχεδόν μέχρι το μέσο του φτερού.

Άλλες λεπτομέρειες του Experimental αφορούν τους αεροδυναμικά σχεδιασμένους τροχούς, τη διαμόρφωση του πίσω μέρους στο τελείωμα της οροφής, τη γραμματοσειρά του ονόματος και τα ηχεία στο εσωτερικό, που τοποθετούνται στις εμπρός κολώνες. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αποκαλύπτονται, αλλά σίγουρα μιλάμε για ηλεκτρικό μοντέλο και crossover. O CEO της γερμανικής εταιρίας,  Florian Huettl, δηλώνει πως «το Experimental Concept σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για την Opel» και υπόσχεται να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον. Το ντεμπούτο του πρωτοτύπου είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Σεπτεμβρίου (5 του μήνα ξεκινά η Έκθεση Φρανκφούρτης), οπότε μέχρι τότε θα έχουμε μάθει περισσότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store