Ο αντικαταστάτης του Volvo XC90 θα λέγεται Embla!

Φαίνεται πως η Volvo αναμένεται να αφήσει πίσω της μια παράδοση δεκαετιών που αφορά τη χρήση γραμμάτων κι αριθμών για τα μοντέλα της, μιας και όλα δείχνουν πως το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το XC90 θα ονομάζεται Embla.

Αν και η Volvo δεν έχει επιβεβαιώσει το όνομα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Hakan Samuelsson, δήλωσε πως το όνομα του νέου πολυτελούς crossover που εξελίσσουν θα ξεκινήσει με φωνήεν. Μάλιστα, το όνομα Embla έχει κατοχυρωθεί από τον Οκτώβριο του 2021 και θα αφορά το πρώτο ηλεκτρικό Volvo νέας γενιάς. Το όνομα δεν είναι τυχαίο αφού στη σκανδιναβική μυθολογία Embla είναι το όνομα της πρώτης γυναίκας. Κι ενώ η Volvo πουλά ήδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Embla θα είναι εκείνο που θα εξελιχθεί σε λευκό χαρτί κι από την αρχή ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, βάζοντας κι εκείνο το λιθαράκι του στην ηλεκτρική μεταμόρφωση της Volvo που θα επιτελεστεί έως το 2030. Πέρα από την επιβεβαίωση του ονόματος του αυτοκινήτου, μένει να δούμε επίσης και το αν σε επίπεδο σχεδιασμού θα ενσωματώνει στοιχεία από το εικονιζόμενο Concept Recharge.

Σύμφωνα όμως με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το νέο Embla θα ξεχωρίζει με τον απαράμιλλο σχεδιασμό του, ενώ θα έχει και δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, με τη μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα. Οι δοκιμές στους δρόμους θα ξεκινήσουν στα μέσα στο 2022 και ένα χρόνο μετά αναμένεται η επίσημη κυκλοφορία του.

Get it on Google Play Download on the App Store