Φουλ της κούπας το νέο Nissan Z GT4

Συνεχίζοντας την ιστορία και το μύθο του θρυλικού της sportscar, η Nissan παρουσίασε την αναβαθμισμένη εκδοχή του αγωνιστικού Z GT4 και ετοιμάζεται να σηκώσει ακόμα περισσότερα τρόπαια, στις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων αντοχής.

Το Z GT4 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Z Coupe παραγωγής, όπως επιτάσσουν οι προδιαγραφές της κατηγορίας GT4. Η αγωνιστική ομάδα της Nismo πήρε τον τελευταίο «Ζορό» και τον αναβάθμισε σε κάθε τομέα. Ο 3.0λιτρος twinturbo V6 VR30DDTT ρυθμίστηκε κατάλληλα, το πλαίσιο ενισχύθηκε, η ανάρτηση αντικαταστάθηκε από πλήρως ρυθμιζόμενη και το αμάξωμα δέχτηκε τις απαραίτητες αεροδυναμικές προσθήκες, όπως διαμορφώνονται από τα ρυθμιζόμενα splitter και spoiler εμπρός-πίσω. Το εσωτερικό έχει απαλλαγεί από κάθε τι περιττό, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- σύστημα πυρόσβεσης, αγωνιστικά μπάκετ και roll cage προδιαγραφών FIA.

Συγκριτικά με το απερχόμενο GT4 οι μηχανικοί της Nismo έδωσαν πολύ μεγάλη βαρύτητα στην αύξηση της κάθετης δύναμης, εξ ου και η τοποθέτηση σημαντικά μεγαλύτερων αεροδυναμικών βοηθημάτων. Εντελώς ανασχεδιασμένες εμφανίζονται και οι εισαγωγές αέρα στο καπό, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με διττό σκοπό: αφενός να τροφοδοτούν με φρέσκο αέρα κατευθείαν τις δυο πλευρές (και τα ανάλογα τούρμπο) του V6, αφετέρου να κατευθύνουν τη ροή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάνω από την καμπίνα και «καρφί» στη φτερούγα πίσω.

 

Το Nissan Z GT4 αναπτύχθηκε στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις της Nismo, έπειτα από εξαντλητικές δοκιμές που περιλάμβαναν και συμμετοχή στον 24ωρο αγώνα του Fuji (από όπου οι φώτο, σε προ ολίγων ημερών δοκιμές ενόψει νέας σεζόν) τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και σε πρόσθετες εκδηλώσεις της σειράς Super Taikyu στο Motegi, αλλά και τα πρωταθλήματα Michelin Pilot Challenge και GT4 America Series

Get it on Google Play Download on the App Store