Αμιγώς ηλεκτρικός ο διάδοχος του Nissan Micra

Μεγάλα νέα για τη Nissan και το μέλλον του Micra, καθότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από το μοντέλο που όχι απλά θα αντικαταστήσει, αλλά θα διαδεχθεί το ιστορικό μοντέλο!

Κατά τα πρότυπα της εποχής, το επόμενο σουπερμίνι από τη Γιοκοχάμα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα κατασκευάζεται στη μονάδα ElectriCity της Renault. Όπως δήλωσε και ο COO (Chief Operating Officer) της ιαπωνικής φίρμας, Ashwani Gupta, «το ολοκαίνουργιο αυτό μοντέλο θα σχεδιαστεί από τη Nissan και θα εξελιχθεί/κατασκευαστεί από τη Renault». Μάλιστα θα αποτελέσει τη βάση και για αντίστοιχο μοντέλο από τη Mitsubishi, ως μέρος του προγράμματος Alliance 2030 της τριμερούς συμμαχίας μεταξύ Ιαπώνων και Γάλλων.

Ο, προς το παρόν αβάπτιστος, διάδοχος του Micra θα βασίζεται στην επίσης ολοκαίνουργια πλατφόρμα CMF B-EV, που έχει εξελιχθεί από τις Renault, Nissan και Mitsubishi αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρόγραμμα Ambition 2030 της Nissan προβλέπει το λανσάρισμα αρκετών EVs, μεταξύ των οποίων ένα νέο crossover που θα τοποθετηθεί κάτω από το Ariya και θα συμπληρώσει τόσο αυτό, όσο και το LEAF. Η επόμενη μέρα του Micra θα μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το αναγεννημένο και επίσης ηλεκτρικό Renault 5, που θα κυκλοφορήσει το 2024. Για το μικρό της Nissan δεν ανακοινώνεται ακόμα ούτε ημερομηνία παρουσίασης, ούτε έναρξης παραγωγής. Ωστόσο, λογικά θα πρέπει να το περιμένουμε στην ίδια περίοδο με το αδελφό 5άρι.

Όπως θα δούμε στο teaser video, η διάδοχη κατάσταση του Micra θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε διαστάσεις και ξεκάθαρα crossover προσανατολισμού. Τα κυκλικά φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω και η ψηλή γραμμή της οροφής συνδυάζουν το Micra 4ης γενιάς με τη φιλοσοφία του Juke, δημιουργώντας συνολικά ένα νέο αυθύπαρκτο μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store