Νέο και ρετρό Nissan Frontier Hardbody

Νοσταλγικές διαθέσεις από τη Nissan για το δημοφιλές της pick up στις Η.Π.Α., Frontier, που γυρνάει το χρόνο κοντά 40 χρόνια πίσω και μας θυμίζει τη «σκληρή» έκδοση του Pick Up. Το όνομα «Hardbody» επιστρέφει από τα 80’s και μας χαρίζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχεδιαστικά μοντέλα της κατηγορίας.

Το Frontier Hardbody ξεχωρίζει κατευθείαν από την κατάμαυρη μάσκα και τον προφυλακτήρα, τις ίδιας απόχρωσης προσθήκες στα φτερά, το «χατ-τρικ» μαύρου χρώματος (που συναντάται επίσης στους καθρέπτες και τις χειρολαβές) στις μπάρες της καρότσας, τα αυτοκόλλητα σε εμπρός πόρτες – καρότσα και, φυσικά, τις ρετρό 17άρες ζάντες, που μιμούνται εκείνες του αυθεντικού Hardbody. Η προστατευτική ποδιά φροντίζει για την προστασία των μηχανικών μερών στους κατσικόδρομους, ενώ η ειδική αντιχαρακτική και αντιολισθητική επένδυση της καρότσας αναλαμβάνει την υποδοχή ογκοδών ή/και αιχμηρών αντικειμένων.

Στο εσωτερικό η εικόνα δεν διαφοροποιείται από τα απλά Frontier, με τις σκουρόχρωμες επενδύσεις να συνδυάζονται με γκρι ραφές. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κεντρικού ταμπλό, ενώ τη μαυρίλα «σπάνε» κάπως οι απομιμήσεις αλουμινίου γύρω από τον επιλογέα και τα ηχεία.

Κάτω από το καπό συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό V6 3.8 λίτρων, απόδοσης 310 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και 381 Nm στις 4.400 σ.α.λ. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης, που προσφέρει επίσης επιλογές δικίνησης και «κοντών» σχέσεων (2WD, 4HI, 4LO). Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 7,3 δλ., το 400άρι σε 15,35 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Η τιμή, τέλος, ξεκινά από τις 42.095 δολάρια (39.470 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store