Νέο και μοντέρνο Opel Combo μέσα-έξω

Τα επαγγελματικά της Stellantis εκσυγχρονίζονται ένα-ένα, με το Opel Combo να αποτελεί μπροστάρη σε αυτό το νέο κύμα LCV του αυτοκινητικού κολοσσού. Το βαν από το Ρούσελχαϊμ ευθυγραμμίζεται με την εταιρική ταυτότητα της φίρμας εξωτερικά, αποκτώντας παράλληλα πολύ πιο ψηφιακό εσωτερικό.

Στο πρώτο σκέλος αναλαμβάνει η μάσκα Vizor και τα νέα φωτιστικά σώματα, που φέρνουν το Combo στην περιοχή του Crossland και του ανανεωμένου Corsa. Το ίδιο ισχύει για τον νέο και σαφώς πιο δυναμικό προφυλακτήρα, ενώ προαιρετικά, και για πρώτη φορά σε LCV, οι προβολείς προσφέρονται με τεχνολογία Intelli-Lux LED Matrix. Το υπόλοιπο αμάξωμα, όπως φυσιολογικά περιμένεις από επαγγελματικό βανάκι, δεν φιλοξενεί σχεδιαστικές αλλαγές, αν και υπάρχουν νέα σχέδια για τα τάσια και τις ζάντες αλουμινίου.

Στην καμπίνα, αντίθετα, οι σχεδιαστές τα έδωσαν όλα. Και νέο τιμόνι, και ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών πίσω του, και οθόνη αφής επίσης 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων στην κορυφή του ταμπλό. Επιλογέας για το αυτόματο κιβώτιο δεν υφίσταται, παρά μόνο ένα κουμπί στην κεντρική κονσόλα. Η τοποθέτησή της ψηλά, δε, απελευθερώνει τόσο χώρο στα καθίσματα, ώστε σε αυτό του συνοδηγού μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 2 άτομα! Στο επιβατικό Crew, αντίθετα, η διάταξη παραμένει κλασική 5θέσια, με οδηγό-συνοδηγό εμπρός και τρεις θέσεις πίσω. Ανάλογα τον τύπο του αμαξώματος, το Combo μπορεί να προσφέρει 4.400 λίτρα χώρου φόρτωσης, 780 κιλά ωφέλιμου φορτίου σε αυτόν και δυνατότητα ρυμούλκησης 750 κιλών.

Οι επιλογές στα κινητήρια σύνολα καλύπτουν όλα τα γούστα. Ο 1.2 PureTech φροντίζει για τους φίλους της βενζίνης και ο 1.5 Blue HDi για εκείνους του πετρελαίου, δίχως η Opel να ανακοινώνει στοιχεία απόδοσης. Αντίθετα, για το Combo Electric μας ενημερώνει πως ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 136 ίππους και 270 Nm, συνεργαζόμενος με μπαταρία 50 kWh που του παρέχει μέγιστη αυτονομία αυξημένη στα 320 χλμ., επωφελούμενη από την προσθήκη αντλία θερμότητας και τη βελτίωση της ανάκτησης ενέργειας.

Get it on Google Play Download on the App Store