Νέα McLaren GTS παίρνει άλογα και χάνει κιλά

Η McLaren παρουσίασε τη νέα GTS, βελτιώνοντας την πετυχημένη συνταγή της GT και συνδυάζοντας αυξημένη ισχύ, με χαμηλότερο βάρος. Ένα «πάντρεμα» που, σύμφωνα με τους Άγγλους, προσφέρει στην αγορά το πιο πρακτικό supercar που κυκλοφορεί.

Η GTS αντικαθιστά μεν τη GT, αλλά στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο είναι – με βελτιώσεις. Λίγο πιο επιθετική σχεδιαστικά, με εντονότερες τις αεροδυναμικές προσθήκες και νέες ζάντες, συνοδεία του καινούργιου χρώματος Lava Grey, αλλά πολύ περισσότερο έμφαση στην ουσία κάτω από το αμάξωμα. Οι μηχανικοί του Woking μείωσαν το βάρος κατά 10 κιλά, κατεβάζοντας την ένδειξη της ζυγαριάς στο «1.519». Παράλληλα έδωσαν ώθηση στην απόδοση του 4.0 V8 twinturbo, ανεβάζοντας την απόδοση στα 635 άλογα (+15 συγκριτικά με την GT, σταθερά στα 630 Nm η ροπή). Βελτιώσεις που κατεβάζουν το χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 3,1 δλ. (-0,1 δλ.), τον αντίστοιχο για τα 200 χλμ./ώρα από στάση στα 8,9 δλ. (επίσης -0,1 δλ.) και ανεβάζοντας την τελική στα 327 χλμ./ώρα (+1 χλμ./ώρα).

Πέρα από τις επιδόσεις της, η GTS εντυπωσιάζει και για την πρακτικότητα της, μιας και διαθέτει έναν εντυπωσιακό χώρο αποσκευών για τα δεδομένα της κατηγορίας. Για την ακρίβεια έχει δυο χώρους, έναν πίσω που αγγίζει τα 420 λίτρα κι έναν κάτω από το εμπρός καπό που είναι 150 λίτρα! Η καμπίνα βρίθει πολυτέλειας, με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα, αλλά και θερμαινόμενα καθίσματα, με σύστημα ήχου που προέρχεται από την Bowers & Wilkins και προσφέρεται με 12 ηχεία και με οθόνη αφής για το infotainment, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και πανοραμική ηλιοροφή.

Παράλληλα, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση διαθέτει βελτιστοποιημένο λογισμικό και ακόμα καλύτερη λειτουργία ανύψωσης ρύγχους, που πλέον χρειάζεται μόλις 4 δλ. για να σηκωθεί (από 8,3 δλ.). «Η νέα GTS προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό δυναμικών χαρακτηριστικών και απόδοσης, με φινέτσα και πρακτικότητα. Όταν θέλετε μια πραγματική εμπειρία οδήγησης supercar, η GTS το προσφέρει. Όταν θέλετε να χαλαρώσετε σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι με αποσκευές για ένα Σαββατοκύριακο , η GTS επίσης είναι ο ιδανικός σύντροφος. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο πιστό στο αγωνιστικό DNA της McLaren, με τεράστια γκάμα ικανοτήτων» δήλωσε ο Michael Leiters, CEO της αγγλικής εταιρίας.

Get it on Google Play Download on the App Store