Νέα έκδοση Rip Curl για το Citroen C3 Aircross

Το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross λαμβάνει μια νέα έκδοση, η οποία ονομάζεται Rip Curl. Βασίζεται στο επίπεδο εξοπλισμού Shine και θα είναι διαθέσιμη για μικρό χρονικό διάστημα. Όπως φαίνεται και από την πλήρη ονομασία της, η έκδοση Citroen C3 Aircross Rip Curl Special Series αφορά τη συνεργασία του Γάλλου κατασκευαστή με τη Rip Curl, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια. Τότε, μάλιστα, είχε λανσαριστεί και η C4 Cactus Rip Curl special edition. Με τη συνεργασία των δύο εταιρειών να ανανεώνεται πλέον για άλλα 2, η έκδοση ξεχωρίζει από τα μπλε στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί, ώστε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο το σερφ και τους ωκεανούς.

Όλες οι εκδόσεις εμφανίζουν το λογότυπο της Rip Curl στο κάτω μέρος των πίσω θυρών, αλλά και στις μοκέτες. Από εκεί και πέρα, μπλε στοιχεία διακοσμούν τις εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, τα καλύμματα των καθρεπτών, αλλά και τους όμορφους τροχούς των 17 ιντσών. Μέρος του πίσω παραθύρου είναι φιμέ και αυτό για να ταιριάζει με τη μαύρη οροφή και το δίτονο αμάξωμα. Το τελευταίο μπορεί να παραγγελθεί σε αποχρώσεις Artense Grey, Platinum Grey, Perla Nera Black και Polar White.

Όσον αφορά εντός καμπίνας, οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν το νέο χρώμα στην ταπετσαρία, που ονομάζεται Blue Jeans. Μπορεί να γίνονται κάποιοι συνειρμοί, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ύφασμα των τζιν που φοράμε. Αντιθέτως, έχει τοποθετηθεί σκούρο ύφασμα που χρησιμοποιεί ραφή Blue Jeans για να ταιριάζει με το εξωτερικό. Το ύφασμα έχει λάβει την ονομασία Hello Chinor και εντοπίζεται μεταξύ άλλων στα αθλητικά παπούτσια. Η Citroen το έχει συνδυάσει με ένα ύφασμα με πλαστική επίστρωση σε δέρμα και το οποίο κοσμεί τα πάνω σημεία των πλατών και τα μαξιλάρια των καθισμάτων.

Το Citroen C3 Aircross διατίθεται στη βασική του έκδοση στην Ελλάδα με το επίπεδο εξοπλισμού Feel Pack. Ο κινητήρας βενζίνης είναι 1.2 λτ. 3 κύλινδρος με ισχύ 110 ίππων και ροπή 205 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 10,2 δλ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 185 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 σε 115 γρ./χλμ., με τις τιμές να ξεκινούν από τις 21.950 ευρώ. Αναφορικά με το Rip Curl, οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν πανευρωπαϊκά από το Νοέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store