Νέα BMW Alpina Β5 GT με 634 ιστορικά άλογα

Η Alpina παρουσίασε το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της ιστορίας της, με τη σεντάν και station wagon μορφή της νέας B5 GT και των 634 ίππων της.

H κορυφαία 5άρα της BMW Alpina ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, τα παραδοσιακά χρώματα που βάφονται οι δημιουργίες των Βαυαρών (γαλάζιο, βαθύ μπλε  και πράσινο), το κομψά διακριτικό αεροδυναμικό πακέτο και τις επίσης παραδοσιακές πολυάκτινες ζάντες, που φτάνουν τις 20 ίντσες. Πίσω από αυτές συναντάμε 4πίστονες δαγκάνες εμπρός-πίσω, που πιάνουν σε δισκόπλακες 15,7 ιντσών μπροστά και 15,5 ιντσών πίσω. Αναθεωρημένο είναι και το λογισμικό των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, τα οποία συνδυάζονται με σφιχτότερα και χαμηλότερα ελατήρια.

Οι μηχανικές αλλαγές είναι ακόμα περισσότερες στον κινητήρα και τη μετάδοση, προκειμένου να ανέλθει η B5 GT στην κορυφή όλων των Alpina παραγωγής. Ο 4.4 V8 twinturbo διαθέτει νέο εγκέφαλο και αναβαθμισμένες πολλαπλές εισαγωγής/εξαγωγής, με ανεβασμένη πίεση στα τούρμπο και τελικό αποτέλεσμα 634 ίππους, μαζί με 850 Nm. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο έχει ενισχυθεί, προκειμένου να αντέχει την έξτρα ισχύ, ενώ διαθέτει και νέες ρυθμίσεις στην ηλεκτρονική μονάδα για ταχύτερες αλλαγές. Ο συνδυασμός τους με την υψηλότατη απόδοση οδηγεί σε εξαιρετικά νούμερα επιδόσεων, που διαμορφώνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. για τη σεντάν και 3,6 δλ. για την estate, την ώρα που η τελική φτάνει στα 330 και 322 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Οι τιμές ξεκινούν στη Γερμανία από τις 145.500 ευρώ για την τετράθυρη και από τις 148.500 ευρώ για την πιο οικογενειακή Touring, με την παραγωγή να περιορίζεται στα 250 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store