Νέο 7θέσιο SUV από τη Mitsubishi

H Mitsubishi ετοιμάζει ένα νέο SUV για τη γκάμα της σε ορισμένες αγορές, που διακρίνεται για τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά του γνωρίσματα και τη δυνατότητα μεταφοράς έως 7 επιβατών.

Το προς ώρας αβάπτιστο μοντέλο εμπνέεται οπτικά από το πρωτότυπο XForce, που έκανε πρεμιέρα πέρσι το καλοκαίρι. Από το λίγο που διακρίνουμε στις teaser φωτογραφίες, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα φωτιστικά σώματα σε μοτίβο οριζόντιου «Y», ενώ διακρίνονται και οι έντονοι ώμοι σε πίσω πόρτες-φτερά, όπως και τα «φινιστρίνια» στις πίσω κολώνες. Διαστάσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά λογικά θα είναι μεγαλύτερο από τα 4.390 χλστ. του XForce δεδομένου ότι θα πρέπει να χωράνε ως 7 άτομα στην καμπίνα.

Από το XForce υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθεί το premium ηχοσύστημα Dynamic Sound της Yamaha. H φίρμα από τη Τσιγιόντα συνεργάζεται με εκείνη από το Χαμαμάτσου για τη δημιουργία μιας μοναδικής ηχητικής εμπειρίας στα εσωτερικά των Mitsubishi, ενώ η μεταξύ τους σύμπραξη δεν θα περιοριστεί σε αυτό το project, μιας και τα «Τρία Διαπασών» θα αναλάβουν τους ήχους και των ηλεκτρικών «Mitsu» στο μέλλον, όπως και εκείνων με plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

 

Σχετικά με αυτό (το σύστημα κίνησης), το XForce είχε 4 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (Normal, Wet, Gravel, Mud), ενώ εφοδιαζόταν κιόλας με Active Yaw Control στον εμπρός άξονα! Το AYC το θυμόμαστε όλοι από τα Evo, όπου λειτουργούσε σαν ενεργό διαφορικό μεταξύ των πίσω τροχών. Εδώ θα είναι σε απλουστευμένη μορφή και αποκλειστικά σε δικίνητη έκδοση, βελτιστοποιώντας την κατανομή της ροπής μεταξύ των εμπρός τροχών. Ο κινητήρας ήταν ένας ατμοσφαιρικός 1.500άρης τετρακύλινδρος 105 ίππων και 141 Nm , συνδυαζόμενος με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), οπότε κάτι ανάλογο πρέπει να περιμένουμε και εδώ.

Το νέο SUV της Mitsubishi θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ινδονησίας, όπου και θα διατεθεί πρώτα. Στη συνέχεια θα πάρουν σειρά άλλες αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε και στα μέρη μας.

Get it on Google Play Download on the App Store