Νέο Mitsubishi XRT – προπομπός του νέου L200

To σημερινό Mitsubishi L200 βρίσκεται στην αγορά από το 2014, κι ας μην του φαίνεται. Το εκτεταμένο facelift του 2019 μπορεί να άλλαξε ολοκληρωτικά το παρουσιαστικό και να αναβάθμισε τους κινητήρες, όμως ουσιαστικά πρόκειται για το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πριν 8 χρόνια. Οι Ιάπωνες εργάζονται στην εξέλιξη της επόμενης, 6ης γενιάς, του δημοφιλούς τους pick up, με μια πολύ έντονη πρόγευση να μας δίνεται από το πρωτότυπο XRT.

To καμουφλάζ είναι μεν εκτεταμένο, αλλά αφήνει περίτεχνα τις λεπτομέρειες να απογειώνουν την προσμονή για την έκδοση παραγωγής. Τα LED ημέρας, η μάσκα, τα φουσκωμένα φτερά, τα αυτοκόλλητα της Ralliart, η μπάρα στην καρότσα και οι διπλές ρεζέρβες εκεί δεσπόζουν εμφανισιακά, σε ένα σύνολο που εμφανίζεται πιο δυναμικό και αεροδυναμικό από κάθε άλλη φορά, στα 45 χρόνια πορείας του L200! Η υπογραφή της Ralliart, τα all terrain ελαστικά, οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες και οι δυο ρεζέρβες προφανώς φανερώνουν την κορυφαία έκδοση του επερχόμενου pick up, κατ’ αντιστοιχία του Ford Ranger Raptor.

Από πλευράς μηχανικών μερών οι Ιάπωνες κρατούν τα χείλη τους σφραγισμένα, αναφέροντας μόνο πως το νέο L200 θα διαθέτει ολοκαίνουργιους και επόμενης γενιάς πετρελαιοκινητήρες. Η φημολογογία το θέλει να μοιράζεται πολλά στοιχεία με το νέο Navara, καθώς Nissan και Mitsubishi αποτελούν τα δυο από τα τρία μέλη του συνασπισμού με τη Renault. Τι  πιο λογικό, λοιπόν, από το να συνεργαστούν για δυο εκ των πιο εμπορικών τους μοντέλων. Μάλιστα, το νέο L200 θα διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, όπως αποκάλυψε το οργανόγραμμα της Mitsubishi. Βάσει του ίδιου προγραμματισμού περιμένουμε το L200 MK6 μέσα στο 2024, για να ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα το πρώτο ηλεκτρικό pick up των «Τριών Διαμαντιών».

Get it on Google Play Download on the App Store