Πιο σκληροτράχηλο το νέο MINI Countryman

Η MINI συνεχίζει τις εξαντλητικές δοκιμές του νέου Countryman, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας και το πρώτο MINI Made in Germany. Αυτή τη φορά πήγε για off roading στα Χάιλαντς της Σκωτίας και σε διαδρομές όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία James Bond: Skyfall.

Το νέο MINI Countryman έχει αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά (4.429 χιλιοστά) και ύψος κατά έξι εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χιλιοστά. Έτσι θα προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους και άνεση για τους επιβάτες του. Οι επιφάνειες του ταμπλό, του τιμονιού, της επένδυσης οροφής και του δαπέδου του οχήματος, καθώς και τα πατάκια θα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών. Αυτή η υψηλής ποιότητας, πολύχρωμη και άνετη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά μειώνει τις εκπομπές CO2 στην αλυσίδα αξίας έως και 85%. Παράλληλα υπογραμμίζει την έμφαση που δίνει η μάρκα στην ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος της επόμενης γενιάς μοντέλων MINI.

Το νέο Crossover θα προσφέρεται τόσο με αμιγή ηλεκτροκίνηση όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το MINI Countryman E θα έχει ισχύ 191 hp, ενώ το MINI Countryman SE ALL4 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς, με συνολική ισχύ 313 ίππων, συμπεριλαμβανομένου ενός στιγμιαίου μπουσταρίσματος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh και θα εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 450 χιλιομέτρων. Όσο για τα θερμικά μηχανικά σύνολα δεν υπάρχει ακόμα καμία ανακοίνωση.

Get it on Google Play Download on the App Store