Πιο αιχμηρή από ποτέ η νέα Mercedes SL

Μαζί με τις S-Class και G-Class, η SL συνθέτει την «Αγία Τριάδα» της Mercedes. Τα πιο ιστορικά ονόματα για την φίρμα της Στουτγκάρδης, που κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες. Η νέα της γενιά βρίσκεται προ των πυλών, απολαμβάνοντας πλέον τη φροντίδα και από την AMG, ούσα πιο αιχμηρή σχεδιαστικά από κάθε άλλη φορά, στα 67 χρόνια καριέρας της.

Όσο πλησιάζουμε στο επίσημο ντεμπούτο της R232, τόσο αραιώνει το καμουφλάζ. Πλέον, πέρα από το χαρακτηριστικά μακρύ καπό και το σχετικά κοντό πίσω μέρος, διακρίνουμε ξεκάθαρα το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων και τη διαμόρφωση των προφυλακτήρων. Το δυναμικό εμπρός μέρος ξεχωρίζει από τις επιθετικές εισαγωγές αέρα και τα αιχμηρά φανάρια, ενώ πίσω κυριαρχούν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το ηλεκτρονικά πτυσσόμενο spoiler, πάνω από τα λεπτά και μακρόστενα φωτιστικά σώματα.

Το εσωτερικό έχει ήδη αποκαλυφθεί, με τη σχεδίαση να αντλεί έμπνευση από την πρώτη SL, του 1954, αναμεμειγμένη με ατελείωτες δόσεις τεχνολογίας και ψηφιακότητας, που συναντάμε στις σύγχρονες Mercedes.

Η 7η γενιά της πιο ιστορικής, μαζί με τις S-Class και G-Class, Mercedes έγινε από «λευκή κόλλα». Το πλαίσιο αποτελείται από κράματα χάλυβα, αλουμινίου, μαγνησίου και ανθρακονημάτων προς βελτιστοποίηση της ακαμψίας, με παράλληλη μείωση του βάρους. Συγκριτικά με το σασί της απερχόμενης R231, αυτό της R232 εμφανίζει 18% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία50% αύξηση στην αντοχή φορτίων κατά τον εγκάρσιο άξονα και 40% σε αυτή κατά το διαμήκη. Όλα αυτά με ένα βάρος που ανέρχεται μόλις στα 270 κιλά! Σύμφωνα με τους Γερμανούς, πρώτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης υπήρξε η μείωση του κέντρου βάρους.

Η γκάμα θα ξεκινάει από την AMG SL 43, με τον 3λιτρο V6 twinturbo των 390 ίππων και 520 Nm κάτω από το καπό. Το ίδιο μοτέρ συναντάμε στις AMG C 43 και GLC/GLC Coupe 43, όπου συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT TCT 9G και σύστημα τετρακίνησης. Για την SL, θα υπάρχει η επιλογή πισωκίνητης έκδοσης. Στην κορυφή της γκάμας φημολογείται πως θα τοποθετηθεί η SL 73, με τον 4λιτρο V8 twinturbo της σημερινής GT Black Series.

H πρεμιέρα της νέας SL αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς διμήνου, με τις πωλήσεις να ξεκινούν προς το τέλος του έτους

Get it on Google Play Download on the App Store