Η πρώτη ηλεκτρική Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Maybach, είναι η EQS 680 SUV. Βασίζεται στην τεχνολογία της Mercedes-Benz EQS SUV, όμως προσφέρει ακόμα πιο κορυφαία πολυτέλεια και μοναδικά χαρακτηριστικά εξωτερικά και στο εσωτερικό.

Πληθωρική από άκρη σε άκρη

Η νέα Mercedes-Maybach EQS 680 SUV εντυπωσιάζει με τη μεγαλειώδη εμφάνισή της, τονισμένη με πολλά αποκλειστικά στοιχεία, έτσι ώστε να διαφοροποιείται από την αδελφή Mercedes. Το αστέρι στο καπό δεν θα μπορούσε να λείπει, ενώ το εμπρός μέρος ξεχωρίζει αμέσως από το μαύρο κλειστό τύπου πάνελ με τις κάθετες, νίκελ διακοσμητικές λωρίδες σε τρισδιάστατη εμφάνιση βάθους. Το κλασικό γράμμα Maybach ενσωματώνεται διακριτικά σε μια επιχρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα, η οποία σχηματίζει μια μονάδα με τη συνεχή φωτεινή λωρίδα των προβολέων Digital Light. Στα πλαϊνά ξεχωρίζουν οι πολύ μεγάλες ζάντες των 21 ή 22 ιντσών και τα πολυτελή αλουμινένια σκαλοπάτια που φωτίζονται. Στο πίσω άκρο τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώνονται και τονίζουν περισσότερο το μεγάλο πλάτος των 2.034 χιλιοστών! Η Mercedes-Maybach EQS 680 SUV έχει μήκος 5.125 χιλιοστά, ύψος 1.721 χιλιοστά και μεταξόνιο 3.210 χιλιοστά. Ωστόσο το πορτ μπαγκάζ των 440 λίτρων είναι μικρό για ένα τόσο τεράστιο SUV.

Πολυτέλεια και τεχνολογία σε μέγιστο βαθμό

Ο θάλαμος των επιβατών της ηλεκτρικής Maybach ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συνδυασμένη με πολυτέλεια σε υπέρτατο βαθμό. Η στάνταρ οθόνη Hyperscreen φέρει ειδικά γραφικά, ενώ και οι πίσω επιβάτες δεν μένουν στο παράπονο, αφού έχουν στη διάθεσή τους δύο οθόνες 11,6 ιντσών. Ανεξαρτήτως θέσεως, τα φυσικά υλικά είναι κατασκευασμένα με τέλεια δεξιοτεχνία και αποτελούνται δέρμα Nappa, αληθινό ξύλο σήμυδας ή καρυδιάς. Όπως τα εμπρός καθίσματα, έτσι και τα πίσω με τις πολλαπλές ρυθμίσεις διαθέτουν αερισμό, λειτουργία μασάζ, μέχρι και θέρμανση για τον αυχένα και τους ώμους. Προαιρετικά, η κεντρική κονσόλα μπορεί να περιλαμβάνει δύο πτυσσόμενα τραπέζια, ένα μικρό ψυγείο και επάργυρα ποτήρια σαμπάνιας. Επιπλέον, η Mercedes-Maybach EQS SUV ενσωματώνει Active Ambient Lighting με 253 μεμονωμένα ελεγχόμενα LED και 64 ξεχωριστά επιλέξιμα χρώματα. Χάρη στα ειδικά φίλτρα αέρα, οι ρύποι παραμένουν εκτός καμπίνας, τη στιγμή που οι επιβάτες απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας ήχο, μέσω του συστήματος Surround Burmester 4D.

Αερανάρτηση και 658 άλογα

Η Mercedes-Maybach EQS 680 SUV διαθέτει στάνταρ και την αερανάρτηση Airmatic με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση και δυνατότητα αύξησης της απόστασης από το έδαφος έως και 35 χιλιοστά. Στάνταρ είναι και το σύστημα τετραδιεύθυνσης, όπου ο πίσω άξονας μπορεί να στρίψει μέχρι και 4,5 μοίρες. Εναλλακτικά, οι πίσω τροχοί μπορούν να περιστραφούν έως και 10 μοίρες. Αυτό επιτρέπει έναν κύκλο στροφής 11,0 αντί 11,9 μέτρων, που αντιστοιχεί σε αυτόν πολλών μικρότερων μοντέλων. Εκτός από τα προγράμματα οδήγησης Dynamic Select Eco, Sport, Offroad και Individual, η Mercedes-Maybach EQS SUV διαθέτει το ειδικό πρόγραμμα οδήγησης Maybach. Αντικαθιστά το κλασικό πρόγραμμα Comfort και έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου για μέγιστη άνεση οδήγησης για τους πίσω επιβάτες.

Την κίνηση αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 658 ίππων και 950 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,4 δευτερόλεπτα, η μέγιστη ταχύτητα σταματά στα 210 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 22,5 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store