Φουλ επίθεση από τη νέα Mercedes-AMG CLA 45 S

Η Mercedes-AMG ανανεώνει και αναβαθμίζει την κορυφαία CLA, αυξάνοντας τις «μετοχές» της αποκλειστικά σε 45 S κλίμακα. Όπερ εστί καταργείται η απλή CLA 45 των 387 ίππων, αφήνοντας ως μοναδική επιλογή τα 421 άλογα και 500 Nm της CLA 45 S.

Η φρεσκαρισμένη CLA 45 S 4Matic δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε σχέση με πριν, περιλαμβάνοντας έναν μικρό ανασχεδιασμό στα LED ημέρας, λίγο μεγαλύτερα αεροδυναμικά βοηθήματα, στάνταρ τις 19άρες ζάντες αλουμινίου και περισσότερες επιλογές στο χρωματικό συνδυασμό των προαιρετικών αυτοκόλλητων, που όπως βλέπουμε ενισχύουν στο μέγιστο βαθμό την επιθετικότητα της σχεδίασης. Μαζί τους οι κόκκινες λεπτομέρειες σε εμπρός προφυλακτήρα, ποδιές και διαχύτη, αλλά και το εμφανώς πιο ευμέγεθες spoiler στην άκρη της πόρτας του πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η κλασική για Mercedes-AMG εικόνα, με δέρμα Nappa και alcantara ολούθε, κόκκινο ambient φωτισμό, τα κατάλληλα γραφικά στο σύστημα πολυμέσων MBUX και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τα δυο κουμπιά στις βάσεις των ακτινών του τιμονιού για προγράμματα λειτουργίας και αναρτήσεις. Προαιρετικά βάφονται και οι ζώνες ασφαλείας στο χρώμα των ραφών, με κόκκινο ή κίτρινο χρώμα να αναλαμβάνει το look.

Οι επιδόσεις ανήκουν στα καθήκοντα του 2.0λιτρου τετρακύλινδρου τούρμπο, του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και του συστήματος τετρακίνησης 4Matic+. Όλα συνεχίζουν ως είχαν, με την απόδοση να παραμένει στα 421 άλογα στις 6.750 σ.α.λ και τα 500 Nm στις 2.000-5.500 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 270 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store