Ανανέωση πολλών αστέρων για τις Mercedes EQA/EQB

Δυο μόλις χρόνια μετά το λανσάρισμά τους, οι Mercedes EQA και EQB ανανεώνονται σχεδιαστικά και τεχνολογικά. Κυρίως στο δεύτερο σκέλος, καθότι από πλευράς ντιζάιν τα δυο ηλεκτρικά SUV διατηρούν αναλλοίωτες τα βασικά τους εμφανισιακά γνωρίσματα.

Αμφότερα αποκτούν τη νέα μάσκα των ηλεκτρικών Mercedes ως στάνταρ, με τα εκατοντάδες μικρά αστέρια να καλύπτουν όλη της την επιφάνεια. Η LED λωρίδα που ενώνει τα φώτα ημέρας παραμένει, όπως και οι αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες, την ώρα που οι προφυλακτήρες φιλοξενούν μικρές δόσεις ανασχεδιασμού. Παράλληλα υπάρχουν νέα χρώματα στην παλέτα, αλλά εν πολλοίς EQA και EQB μένουν ως είχαν. Το ακριβώς, αντίθετο, δηλαδή από ό,τι ισχύει στο εσωτερικό.

 

Εκεί συναντάμε πλέον στάνταρ την ενιαία διάταξη των οθονών, που μετράνε 10,25 ίντσες η κάθε μία και αναλαμβάνουν αφενός τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, αφετέρου το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Το infotainment χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του λογισμικού MBUX, που προσφέρει 3 διαφορετικά στυλ παρουσίασης, 10 χρωματικές επιλογές και την τεχνολογία Zero Layer, μέσω της οποίας αυξάνεται κατακόρυφα η ευχρηστία μέσω της μείωσης στην περιήγηση μεταξύ διαφορετικών μενού για την αναζήτηση δημοφιλών εφαρμογών και λειτουργιών. Android Auto και Apple CarPlay πλέον είναι ασύρματα, ενώ προαιρετικά διατίθεται premium ηχοσύστημα της Burmester.

Σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζουμε στη γκάμα των εκδόσεων, όπου πλέον απουσιάζει η βασική EQB 250. Πλέον πρώτη επιλογή είναι η EQB 250+ με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 70,5 kWh (66,5 kWh στην απλή EQB 250), που ανεβάζει την ανώτατη αυτονομία στα 536 χλμ. (από 506). Η απόδοση παραμένει στα 190 άλογα, όπως και εκείνη των 228 ίππων στη δικινητήρια και τετρακίνητη έκδοση EQB 300, όπως και στην κορυφαία EQB 350 των 292 ίππων. Σε κάθε περίπτωση η αυτονομία σημειώνει σημαντική αύξηση 29 χλμ., φτάνοντας πλέον στα 448 χλμ. Η EQA αντίθετα παραμένει όπως ακριβώς ήταν, με τις ίδιες εκδόσεις κινητήρων και το συνδυασμό τους με τις μπαταρίες.

H ανανέωση των EQA και EQB αφορά αρχικά την αγορά της Αμερικής, αλλά είναι σίγουρο πως μέχρι το τέλος του έτους θα περάσει τον Ατλαντικό και θα ενσωματωθεί στα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Get it on Google Play Download on the App Store