Η McLaren γιορτάζει 60 χρόνια επιτυχιών

Το 2023 συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρώτη φορά, που αυτοκίνητο του Bruce McLaren κύλησε τους τροχούς του σε πίστα. Η αγγλική εταιρία γιορτάζει έξι δεκαετίες επιτυχιών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ντύνοντας όλη τη γκάμα σε τρία ιστορικά χρώματα που με τη σειρά τους, αντιστοιχούν σε ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα του motorsport: το «Triple Crown», ή αλλιώς νίκη στο Indy 500, τις 24 ώρες του Le Mans και στο Grand Prix του Μονακό για της Formula 1.

Το Indy Orange είναι η απόχρωση που αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο ανδραγάθημα της McLaren, καθ’ οδόν για το ιστορικό Triple Crown, μιμούμενα το χρώμα που φόραγε η M16D το 1974, όταν κέρδισε τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης. Το Monaco White, με τη σειρά του, εμπνέεται από την MP4/2, που πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στο Grand Prix του Μονακό το 1984, έχοντας τον Alain Prost πίσω από το τιμόνι. Όσο για το Le Mans Grey, αυτό υποβάλλει τα σέβη του στη στη θρυλική F1 GTR, που πήρε την καρό σημαία στον 24ώρο αγώνα του Le Mans, το 1995.

Οι υποψήφιοι αγοραστές των 750S, Artura και GT μπορούν να επιλέξουν καθένα από τα τρία επετειακά χρώματα, όμως μόνο στην 750S Spider συνδυάζονται με ειδικά σχεδιασμένες ρίγες, που διατρέχουν το κέντρο του καπό και την αεροτομή. Οι ρίγες συμπληρώνονται από το λογότυπο McLaren Triple Crown μπροστά και γραφικά 74, 84 και 95 πίσω (οι χρονολογίες κάθε νίκης). Μόνο 60 αυτοκίνητα θα βαφτούν με τα racing stripes, καθιστώντας τα συγκεκριμένα ακόμα πιο συλλεκτικά. Παράλληλα συναντάμε κατάλληλα βαμμένες δαγκάνες φρένων, που αντιστοιχούν στις αντίστοιχες των νικηφόρων αγωνιστικών. Η βαφή Indy Blue, ας πούμε, πηγάζει από τα φρένα της M16D. H Le Mans Gold, ανάλογα, από τις χρυσαφί δαγκάνες της F1 GTR.

Η McLaren ετοίμασε επίσης μια σειρά εσωτερικών βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης Indy Orange στην κορυφή του τιμονιού, αλλά μόνο εάν επιλεγεί το προαιρετικό ανθρακονημάτινο. Το McLaren Triple Crown μπορεί να εφαρμοστεί και στα ανθρακονημάτινα paddles αλλαγής ταχυτήτων, πάντα με επιπλέον κόστος. Στάνταρ, αντίθετα, είναι η αναμνηστική πλακέτα από βουρτσισμένο αλουμίνιο, ενώ η 750S με τις Triple Crown Stripes συνοδεύεται από την επιγραφή «1 of 60», τονίζοντας  την αποκλειστικότητά της.

Get it on Google Play Download on the App Store