Οι τελευταίες Maserati με V8 κινητήρα

Πριν λίγες μέρες η Maserati έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από τις Ghibli 334 Ultima και Levante V8 Ultima. Τις δυο τελευταίες «Τρίαινες» με V8 κάτω από το καπό, τερματίζοντας μια παράδοση 84 ετών. Σήμερα ήρθε η ώρα για την πλήρη αποκάλυψη των δυο σημαδιακών Ιταλίδων, με τη Ghibli μάλιστα να στέφεται ως το ταχύτερο σεντάν παραγωγής όλων των εποχών.

Η Ghibli 334 Ultima ξεχωρίζει από το Persia Blu χρώμα του αμαξώματος, τις γκρι ματ 21άρες ζάντες με τις κόκκινες λεπτομέρειες, τις επίσης ερυθρού (Rosso Rubino) χρώματος πινελιές στο «334» των φτερών, αλλά και τις ανθρακονημάτινες προσθήκες σε splitter, διαχύτη, αεροτομή. Τι αντιπροσωπεύει αυτό το «334»; Την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, που είναι η υψηλότερη σε τετράθυρο παραγωγής!

Η απόλυτη Ghibli φτάνει μέχρι τα 334 χλμ./ώρα και θέτει ρεκόρ υψηλότερης τελικής όλων των εποχών για «κούρσα», αφήνοντας πίσω της για 1 χλμ./ώρα την Bentley Flying Spur Speed (333 χλμ./ώρα). H ισχύς του 3.8 V8 twinturbo δεν ανακοινώνεται, όμως στην Trofeo των 326 χλμ./ώρα φτάνει τα 588 άλογα και 730 Nm. Οπότε στην 334άρα είναι ισχυρότερος, ενώ ενδέχεται να αλλάζει και η κλιμάκωση του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Η Maserati αναφέρει «μελετημένες αλλαγές σε ελαστικά και βάρος», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από τις δερμάτινες επενδύσεις Ultima Pale Terracotta και την alcantara στο κέντρο των καθισμάτων, ενώ παρατηρούμε το «334» στα προσκέφαλα και την πλακέτα στην κεντρική κονσόλα, μαζί με άλλη μία («Una di 103») που υποδηλώνει τον αριθμό παραγωγής.

Όσοι θέλουν μια από τις τελευταίες V8 Maserati αλλά σε SUV, μπορούν να απευθυνθούν στη Levante V8 Ultima. Εδώ βρίσκουμε κόκκινα αυτοκόλλητα «V8 Ultima» στα φτερά, σε συνδυασμό με Nero Assoluto ή Blu Royale αποχρώσεις στο αμάξωμα. Οι ζάντες φτάνουν τις 22 ίντσες και το εσωτερικό βρίθει δερμάτινων επενδύσεων, με την επιγραφή «Una di 103» να δεσπόζει και εδώ. Σε αντίθεση με την Ghibli 334 πάντως, η Levante V8 Ultima δεν συνοδεύεται -προς το παρόν- από νούμερα επιδόσεων. Ούτε από τιμή, όπως συμβαίνει και με την τετράθυρη αδελφή της. Η παραγωγή, τέλος, θα περιοριστεί στα 103 κομμάτια για κάθε μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store