Η Lexus είχε έμπνευση με το νέο LC Black Inspiration

Τα ανανεωμένα LC500 και LC500h παρουσιάστηκαν πριν δυο εβδομάδες, με τη Lexus να μη χάνει χρόνο στην παρουσίαση ειδικής έκδοσης. Το Black Inspiration είναι ακριβώς αυτό και δίνει έμφαση στη σχεδίαση, αλλά και τον πλούσιο εξοπλισμό.

Από τη στιγμή που το μαύρο είναι συστατικό της ονομασίας, το αμάξωμα δεν θα μπορούσε να είναι σε διαφορετικό χρώμα. Το Graphite Black κυριαρχεί σε κάθε σπιθαμή του LC, παρασύροντας μαζί του τη μάσκα, τα καλύμματα των καθρεπτών, τα φανάρια και τις ζάντες, που εδώ φτάνουν τις 21 ίντσες. Το πακέτο Sport Plus περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και προσθέτει οροφή από ανθρακονήματα, συνοδευόμενη από σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό επίσης κυριαρχούν οι μαύρες αποχρώσεις στις δερμάτινες επενδύσεις, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει -μεταξύ πολλών άλλων- ηχοσύστημα 13 ηχείων της Mark Levinson.

Στο μέτωπο των δυναμικών χαρακτηριστικών, τα LC500 και LC500h Black Inspiration έχουν στάνταρ Torsen μπλοκέ διαφορικό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, μεταβλητή κρεμαγέρα και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Το LC500 κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 5 λίτρων, απόδοσης 477 ίππων στις 7.100 σ.α.λ. και 539 Nm στις 4.800 σ.α.λ., επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,7 δλ. και μέχρι τα -ηλεκτρονικά περιοριζόμενα- 270 χλμ./ώρα. Το υβριδικό LC500h συνδυάζει έναν 3.5 V6 και 2 ηλεκτρικά μοτέρ, για συνολική απόδοση 359 ίππων και 500 Nm, που επιταχύνουν το ιαπωνικό sportscar στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5 δλ. (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 250 χλμ./ώρα). Αμφότερα μεταφέρουν την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Get it on Google Play Download on the App Store