Με άρωμα θάλασσας η Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica

Η Lamborghini δημιούργησε μια μοναδική εκδοχή της Huracan Sterrato, χαρίζοντας στο πιο off road υπεραυτοκίνητο άρωμα και χρώμα από τη Μεσόγειο μέσω της ειδικής βαφής, που καλύπτει το αμάξωμα.

Οι γραμμές της Ιταλίδας ντύνονται σε μια εντυπωσιακή τριχρωμία γαλάζιου-μπλε-λευκού, που σύμφωνα με τη Lambo εμπνέεται από τη θέα της θάλασσας και του βυθού στη Σαρδηνία (και θυμίζει τα καμουφλάζ των πρωτοτύπων δοκιμών). Στην ουσία, ωστόσο, πρόκειται για 3 διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, οι οποίες μπαίνουν σταδιακά και με το χέρι, σε μια διαδικασία που κρατάει συνολικά 370 ώρες! Πρώτα περνιέται η βάση, το χρώμα Blu Amnis, ακολουθεί το Blu Grifo και στο τέλος το Blu Fedra. Η Huracan Sterrato Opera Unica ξεχωρίζει επίσης από τη ματ βαφή των πλαστικών προστατευτικών, των προφυλακτήρων, των 19άρων ζαντών και των ραγών της οροφής.

Στο εσωτερικό συναντάμε την απόχρωση Blu Delphinus στις δερμάτινες επενδύσεις της κεντρικής κονσόλας, των καθισμάτων και των θυρών. Το ταμπλό καλύπτεται από alcantara, ενώ δεν λείπουν τα ανθρακονημάτινα και αλουμινένια «φιλέτα» που βρίσκουμε και στην απλή Sterrato.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση. Tο κιτ ανύψωσης στην ανάρτηση, που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 43,2 χλστ. και τη φτάνει συνολικά στα 174 χλστ., αλλά και τα αυξημένα μετατρόχια (+30,5 χλστ. εμπρός, +33 χλστ. πίσω) ορίζουν το χαρακτήρα της Sterrato. Ο τελευταίος καθαρά ατμοσφαιρικός κινητήρας της Lamborghini είναι ο 5.2 V10 της χωμάτινης Lambo, με απόδοση 610 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και 560 Nm στις 6.500 σ.α.λ. (όσο και η πισωκίνητη Huracan EVO). Ο συνδυασμός του με το σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα, όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τους μηχανικούς των «ταύρων», τα ειδικά λάστιχα και η λειτουργία Rally μπορούν να προσφέρουν τον ίδιο χρόνο επιτάχυνσης και στο χώμα, ενώ δηλώνουν πως φτάνει άνετα τα 200 χλμ./ώρα σε τέτοια επιφάνεια.

H Opera Unica είναι μια και μοναδική, όπως αναφέρει το όνομά της (Unica), αλλά δεν προστίθεται στην παραγωγή της Sterrato. Δεν αποτελεί δηλαδή το υπ’ αριθμόν 1.500 αυτοκίνητο, αλλά ανήκει στις 1.499 που θα βγουν από τη Sant’Agata.

Get it on Google Play Download on the App Store