Νέα δεδομένα το Lada X-Cross 5 των 160 ίππων

Η Lada διευρύνει την γκάμα της με την παρουσίαση του νέου μοντέλου X-Cross 5, το οποίο πρόκειται για ένα μεσαίας κατηγορίας Crossover. Η παραγωγή του ξεκίνησε στο πρώην εργοστάσιο της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, όπου μέχρι το τέλος του 2023 θα κατασκευάζονται εκεί έως 10.000 αυτοκίνητα, μαζί με μικρομεσαία Lada. Παράλληλα από το 2024 θα αρχίσει να παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο και ένα νέο μεσαίο σεντάν.

Προκειμένου να εφαρμοστούν γρήγορα αυτά τα σχέδια, έχει ήδη δημιουργηθεί μια ρωσική ομάδα προμηθευτών εξαρτημάτων αυτοκινήτων, πρώτων υλών και υλικών. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές από την Αγία Πετρούπολη, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Denis Manturov, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – Επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της JSC AVTOVAZ. Το νέο αυτοκίνητο είναι από πολλές απόψεις σημαντικό για την ρωσική μάρκα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Lada εισέρχεται σε μια ανώτερη κατηγορία από τη μικρομεσαία, με στόχο να βοηθήσει τη φίρμα στην προσέλκυση νέων πελατών.

Βέβαια Lada δεν είναι, αφού πρόκειται για το κινεζικό FAW Bestune T77 (το κίτρινο αυτοκίνητο στις φωτογραφίες) με τα σήματα της Lada. Από τη μοναδική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Lada η ομοιότητα είναι εμφανέστατη στο εμπρός άκρο και στα πλαϊνά. Το ίδιο θα συμβαίνει στο πίσω μέρος, όπως αντίστοιχα και στο εσωτερικό. Το X-Cross 5 είναι το μεγαλύτερο Lada, αφού έχει μήκος 4.525 χιλιοστά, πλάτος 1.845 χιλιοστά, ύψος 1.615 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.700 χιλιοστά.

Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.5 Turbo ισχύος 160 ίππων, συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων. Στο Bestune T77 το μοτέρ αυτό φτάνει τους 169 ίππους και τα 258 Nm ροπής στις 1.500-4.350 σ.α.λ., ενώ προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Στον εξοπλισμό του Lada X-Cross 5 θα υπάρχουν όλα τα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, συστήματα περιμετρικής ορατότητας, αυτόματη λειτουργία προβολέων κ.λπ. Επιπλέον θα εξοπλίζεται με σύστημα πολυμέσων, ψηφιακό πίνακα οργάνων και πανοραμική οροφή στην κορυφαία έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store