Ολοκαίνουργιο και πλήρως εξηλεκτρισμένο Kia Niro

Το Niro εισέρχεται στη δεύτερη γενιά του με όλα τα φόντα της επιτυχίας, βασιζόμενο σε νέα πλατφόρμα, όντας εντελώς διαφορετικό σε σχεδίαση και πάντα με τον εξηλεκτρισμό σε πρώτο πλάνο.

To compact SUV της Kia ενσωματώνει τόσο τη φιλοσοφία «Opposites Unite», όσο και το motto «Joy for Reason (διασκέδαση με λογική, σε ελεύθερη μετάφραση)». Η σήμα κατατεθέν μάσκα «tiger face» δεσπόζει και εδώ, πλαισιωμένη από ριζικά ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και έναν πολύ πιο επιθετικό προφυλακτήρα, που ανεβάζει σε άλλο επίπεδο το δυναμισμό του Niro. Οι τολμηρές γραμμές συνεχίζουν πίσω, όπου τα κάθετα γωνιώδη α λα μπούμερανγκ φανάρια είναι επί της ουσίας τοποθετημένα στο προφίλ, το άνω μέρος φτάνει μέχρι το ύψος της πόρτας και το κάτω συνδυάζεται με μυώδεις ώμους. Τεράστια πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το πρωτότυπο HabaNiro, που είχε παρουσιαστεί το 2019.

Αλλαγών συνέχεια και στο εσωτερικό, με την τεχνολογία και την οικολογία σε ρόλο πρωταγωνιστών. Για το πρώτο σκέλος δεν χρειάζεται πάνω από μια ματιά. Ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη συστήματος πολυμέσων συνθέτουν ένα πρακτικά ενιαίο κομμάτι, με τον ambient φωτισμό να ολοκληρώνει τη high tech προσέγγιση των Κορεατών. Το τιμόνι των δυο ακτίνων και η κλίση του ταμπλό προς την πλευρά του οδηγού αποτελούν δυο ακόμα σχεδιαστικά τρικ, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για την eco friendly προσέγγιση στην κατασκευή της καμπίνας.

Μεγάλο μέρος του ταμπλό αποτελείται από ανακυκλωμένες ταπετσαρίες, τα καθίσματα από Bio PU και Tencel από φύλλα ευκάλυπτου, ενώ όλες οι βαφές είναι ελεύθερες βενζολίου, τολουολίου και ισομερή ξυλολίου, προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση και δημιουργία χημικών αποβλήτων.

Στο ίδιο οικολογικό μήκος κύματος κινούνται τα κινητήρια σύνολα του νέου Niro. Μόνο εξηλεκτρισμένες επιλογές θα είναι διαθέσιμες για τους αγοραστές, με τη μορφή υβριδικού, plug-in υβριδικού και αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος, δίχως η Kia να ανακοινώνει περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που αναφέρει περήφανα, είναι το «Greenzone Drive Mode». Η λειτουργία αυτή βάζει αυτόματα το plug-in hybrid Niro σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, όταν το GPS ανιχνεύσει πως το αυτοκίνητο διέρχεται από «πράσινες ζώνες», όπως πυκνοκατοικημένες περιοχές, σχολεία και νοσοκομεία.

Get it on Google Play Download on the App Store