Έρχεται με επιθετικές διαθέσεις το νέο Kia Sportage

Το τρέχον Sportage είναι ένα από τα πιο δυναμικά και καλαίσθητα SUV που κυκλοφορούν, ανεξαιρέτως κατηγορίας. Η Kia πάντως δεν έχει σκοπό να πάρει το πόδι από το αισθητικό γκάζι, ετοιμάζοντας ακόμα καλύτερα πράγματα στο επερχόμενο facelift.

Το πρώτο teaser των Κορεατών δείχνει το C-SUV τους να υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα, που μάς πρωτοσυστήθηκε στο EV9. Τα LED ουσιαστικά αγκαλιάζουν τα άκρα του αμαξώματος, δημιουργώντας ένα είδος διαγώνιου «Y», έχοντας μια λωρίδα (χρωμίου στις πλούσιες εκδόσεις, πλαστικού στις βασικές) να τα ενώνει, το σήμα της εταιρίας από πάνω και τη μάσκα στο ενδιάμεσο. Από εκεί και πέρα βλέπουμε το προφίλ να μένει ίδιο, περιμένοντας φυσικά καινούργια σχέδια στις ζάντες αλουμινίου (από 17 ως 19 ίντσες), ενώ πίσω συναντάμε νέα διάταξη στα LED των φαναριών (που διατηρούν το σχήμα τους).

 

Από το εσωτερικό προς το παρόν δεν δημοσιοποιείται εικόνα, αλλά σίγουρα θα υπάρχει η νέα κυρτή ενιαία οθόνη στην κορυφή του ταμπλό, διαφορετικός επιλογέας για το αυτόματο κιβώτιο, ακόμα καλύτερα υλικά και νέο τιμόνι δύο ακτίνων, με το σήμα της Kia «φαρδύ-πλατύ» στο κέντρο του.

Στα μηχανικά μέρη αναμένεται να μεταφερθεί αυτούσια από το σημερινό Sportage, όπως έκανε η Hyundai στο φρεσκάρισμα του Tucson. Ο 1.600άρης ντίζελ των 136 ίππων και ο βενζίνης των 160 ίππων -αμφότεροι mild hybrid 48V- θα συνεχίσουν στη βάση της γκάμας, διαθέσιμοι με 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και προαιρετικά σύστημα τετρακίνησης. Στη συνέχεια υπάρχει το full hybrid σύνολο των 215 ίππων (επίσης δικίνητο ή τετρακίνητο), ενώ στην κορυφή τοποθετείται το plug-in υβριδικό των 252 ίππων (επίσης 1.6Τ + ηλεκτροκινητήρας, μόνο AWD). Μέσα στο Νοέμβριο προγραμματίζεται το ντεμπούτο του νέου Sportage, οπότε το πολύ δυο εβδομάδες να χρειαστεί υπομονή.

Get it on Google Play Download on the App Store