Νέο Kia Optima και με νέο κινητήρα 1.6 diesel

Το ανανεωμένο μεσαίο μοντέλο της Optima παρουσίασε η Kia, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και διαθέτει αρκετές αλλαγές σε εμφάνιση και στα μηχανικά μέρη.

Στην εξωτερική του εμφάνιση υπάρχουν αλλαγές στον σχεδιασμό του μπροστινού προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν φώτα LED και προβολείς ομίχλης. Επίσης, στο σεντάν Kia Optima έχει ανασχεδιαστεί και ο πίσω προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό του KIA Optima κυριαρχεί το επανασχεδιασμένο τιμόνι, ενώ υπάρχει και οθόνη αφής 7 ιντσών ή 8 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός θα έχει πρόσβαση σε λειτουργίες του αυτοκινήτου. Επίσης υπάρχουν και κάμερες στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του.

Δείτε ακόμη: Παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων των ομάδων της F1

Στους διαθέσιμους κινητήρες του ανανεωμένου Kia Optima προστέθηκε ο 1.6 λίτρων βενζινοκινητήρας T-GDi με 180 ίππους και αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο, ενώ υπάρχουν και εκδόσεις 2.0 λίτρων με 163 ίππους και turbo 2.0 λίτρων με 245 ίππους.

Επίσης, ο 1.7 λίτρων πετρελαιοκινητήρας CRDi της εταιρίας αντικαταστάθηκε από νέο κινητήρα 1.6 λίτρων με χαμηλότερους ρύπους, που αποδίδει 136 ίππους και 320 Nm ροπής, έναντι 141 ίππων που απέδιδε η προηγούμενη έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Νέα πανίσχυρη ντίζελ BMW X3 από την Alpina (+video)

Στο νέο KIA Optima είναι διαθέσιμες και οι νέες εκδόσεις των συστημάτων ασφαλείας της KIA, Advance Driver Assistant Systems (ADAS) και Driver Attention Warning (DAW).

Get it on Google Play Download on the App Store