Νυχτοπερπατήματα με το Hyundai Palisade Night

Το Hyundai Palisade αποκτά νέα κορυφαία και ειδική έκδοση, για όσους θέλουν την πιο σπορ και «σκοτεινή» έκφανση του μεγαλύτερου SUV στη γκάμα του Κορεάτη κατασκευαστή.

Το Palisade Night Edition βασίζεται στην έκδοση Calligraphy και ξεχωρίζει, όπως λέει και το όνομά του, από τα καμώματα των νυχτερινών αποχρώσεων. Σαν Night Edition που σέβεται τον εαυτό του, όλα ντύνονται σε ένα απειλητικό, κατάμαυρο χρώμα. Ίχνος χρωμίου ή άλλης απόχρωσης δεν υπάρχει πουθενά, ούτε καν στα σήματα. Ακόμα και φανάρια (εμπρός-πίσω) είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους φιμέ πια. Εξυπακούεται πως το ίδιο ισχύει για τις πολυάκτινες 20άρες ζάντες και τη μάσκα. Ακόμα και οι απολήξεις της εξάτμισης είναι «μαυροφορεμένες». Μόνο η λωρίδα στα πλαίσια των παραθύρων διατηρεί νίκελ χαρακτήρα. Αν η μαυρίλα του Abyss Black χρώματος πέφτει υπερβολική για τα γούστα σας, προσφέρεται εναλλακτικά το Hyper White. Τι Night Edition είναι όμως, βαμμένο άσπρο;

Στο εσωτερικό συναντάμε παρόμοια εικόνα, με κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες στις ραφές να δημιουργούν αντίθεση στα «σκοτάδια». Στάνταρ στο κορυφαίο Palisade είναι το premium ηχοσύστημα της Bose, με 12 ηχεία και subwoofer, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος σαλονιού και ταμπλό.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον ατμοσφαιρικό V6 των 3.8 λίτρων, με απόδοση 291 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 355 Nm στις 5.000 σ.α.λ. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, ενώ το σύστημα τετρακίνησης HTRAC AWD μοιράζει αυτόματα και ηλεκτρονικά την ροπή μεταξύ των δύο αξόνων, ανάλογα τις συνθήκες πρόσφυσης και το οδηγικό προφίλ (Normal, Sport και Smart). Από πλευράς τιμών τώρα, το Palisade Night Edition θέτει ως χαμηλότερο όριο τις 53.600 δολάρια (50.420 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store