Νέο οικονομικό Crossover Hyundai Stargazer X

Η προέλαση της Hyundai στις αγορές της Ασίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Τελευταία προσθήκη στη γκάμα της εταιρείας είναι το Stargazer Χ, ένα πολυμορφικό όχημα με τρεις σειρές καθισμάτων που ξεχωρίζει για τη φουτουριστική του σχεδίαση, αλλά και τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου Gaikindo της Ινδονησίας και μαγνητίζει τα βλέμματα με τη σύγχρονη και φρέσκια εικόνα του. Kομβικό ρόλο διαδραματίζει η ενιαία μπάρα LED στο μπροστινό μέρος, αλλά και η επιβλητική μάσκα με τους μεγάλους κεντρικούς προβολείς, που εύλογα μας θυμίζει το άκρως επιτυχημένο Tucson, καθώς και το νέο Kona.

Περιμετρικά του αμαξώματος υπάρχουν πλαστικά προστατευτικά που σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση (200 χιλιοστά) του Stargazer X από το έδαφος, υποδηλώνουν και τον διόλου ευκαταφρόνητο περιπετειώδη χαρακτήρα του. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και έρχονται από το εργοστάσιο με μια όμορφη διχρωμία. Η οροφή είναι εφοδιασμένη με ράγες, προκειμένου να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες φόρτωσης του αυτοκινήτου. Τέλος, στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ακολουθούν τη γνώριμη σχεδιαστική «συνταγή» του Bayon, του μικρότερου crossover στην γκάμα της Hyundai

Το μήκος του Stargazer X είναι 4.495 χλστ., το πλάτος 1.815 χλστ. και το ύψος 1.710. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας απόδοσης 115 ίππων και 144 Nm ροπής.

Το Stargazer X διακρίνεται για τον πρακτικό του χαρακτήρα, μιας και φέρει έως και 7 θέσεις για επιβάτες, ανάλογα πάντα με το αν η μεσαία θέση στη 2η σειρά είναι όρθια ή κατεβασμένη. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 200 λίτρα με όλα τα καθίσματα όρθια, ενώ με αναδίπλωση της 3ης σειράς αυξάνεται κατακόρυφα και αγγίζει τα 585 λίτρα.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό, αυτός είναι αρκούντως ικανοποιητικός περιλαμβάνοντας οθόνη αφής 8 ιντσών, ηχοσύστημα της Bose για κρυστάλλινο ήχο, ατμοσφαιρικό φωτισμό και πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Ως προς την τιμή του, το Stargazer Χ είναι ήδη διαθέσιμο στην Ινδονησία με τις εισαγωγικές εκδόσεις να κοστολογούνται έναντι 338.600.000 ρουπιών Ινδονησίας, ήτοι 20.324 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store