Νέο και ανατρεπτικό Hyundai Santa Fe

Το εντελώς νέο, πέμπτης γενιάς Hyundai Santa Fe μόλις αποκαλύφθηκε επίσημα και κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Είναι ριζικά αλλαγμένο από άκρη σε άκρη και το μόνο που δεν άλλαξε είναι η ονομασία του. Το μεσαίας κατηγορίας πληθωρικό SUV απέβαλλε τελείως τις καμπύλες του προκατόχου του και απέκτησε πιο τετραγωνισμένο αμάξωμα με έντονες ακμές και τονισμένο off road παρουσιαστικό.

Το εμπρός άκρο του δημιουργεί μια αίσθηση στιβαρότητας με το ψηλό καπό, τους προβολείς με τα φώτα σε σχήμα «H» (όπως στο μίνι SUV Exter) και τα ανάγλυφα φτερά. Οι ευθείες γραμμές, οι γωνίες και τα φουσκωμένα φτερά κυριαρχούν και στα πλαϊνά, θυμίζοντας μοντέλα της Land Rover. Το μεγαλοπρεπές νέο Santa Fe εμφανίζει μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ πατάει σε μεγάλους τροχούς διαμέτρου 21 ιντσών. Το πίσω μέρος καθορίζεται από τη μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών και τα φώτα με το γράμμα «H». Εδώ δόθηκε περισσότερη έμφαση στην πρακτικότητα μέσω του τεράστιου ανοίγματος του πίσω καπό, έτσι ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ. Ταυτόχρονα, τα πλήρως αναδιπλούμενα καθίσματα δεύτερης και τρίτης σειράς παρέχουν κορυφαίο εσωτερικό χώρο στην κατηγορία. Άλλωστε είναι ένα εκδρομικό αυτοκίνητο που χωράει πολλά πράγματα και για υπαίθριες δραστηριότητες.

Τελείως διαφορετικό είναι με τη σειρά του το ταμπλό, όπως και όλες οι επιμέρους επιφάνειες του εσωτερικού. Οι ευθείες γραμμές και οι επίπεδες επιφάνειες κυριαρχούν και εδώ, μαζί με το κυρτό ενιαίο πάνελ, όπου ενσωματώνονται οι οθόνες των 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων. Η πολυτέλεια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, όμως ακολουθεί τη μινιμάλ φιλοσοφία της καμπίνας και έχουν αποφευχθεί οι όποιες ακρότητες. Το νέο Hyundai Santa Fe διαθέτει επίσης μια σειρά από βιώσιμα υλικά. Τα προσκέφαλα, τα πατάκια και οι πλάτες των καθισμάτων δεύτερης και τρίτης σειράς είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ επιμέρους επιφάνειες αποτελούνται από φιλική προς το περιβάλλον δερματίνη.

Περισσότερες πληροφορίες δεν ανακοίνωσε η Hyundai για το νέο Santa Fe, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Αύγουστο.

Get it on Google Play Download on the App Store