Πάμπολλες φορές έχουμε αναφερθεί σε αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό «τανκ». Η Hyundai, ωστόσο, αποφάσισε να περάσει στην επόμενη διάσταση και να δώσει κυριολεκτική υπόσταση στο ανωτέρω ευφυολόγημα!
Οι Κορεάτες είναι μεν γνωστοί για τα τετράτροχά τους, όμως διατηρούν μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων σε ποικίλους τομείς. Ένας από αυτούς αφορά τη Hyundai Rotem, που κατασκευάζει εξοπλισμό για γραμμές παραγωγής, τρένα, θωρακισμένα οχήματα, αλλά και οπλικά συστήματα – αρμάτων μάχης περιλαμβανομένων. Το τελευταίο της δημιούργημα είναι το επόμενης γενιάς Main Battle Tank, που εκτός των άλλων διαθέτει και τεχνολογία stealth! Το πρωτοποριακό άρμα παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Αεροδιαστημικής, στη Σεούλ, δείχνοντας την επόμενη γενιά τανκ και τραβώντας όλα τα βλέμματα με τη φουτουριστική του εικόνα.
Το προς το παρόν αβάπτιστο πρωτότυπο (Main Battle είναι το όνομα της κατηγορίας) μοιάζει βγαλμένο από video game ή ταινία, ξεχωρίζοντας από το γωνιώδες μοτίβο που ακολουθείται και τις καλυμμένες ερπύστριες. Η κυψελοειδής διαμόρφωση σε αυτές και τον πύργο αποτελεί τη βάση του stealth, αντανακλώντας τις ακτίνες των αντιπάλων ραντάρ. Ολόκληρο το σχήμα του τανκ εμφανίζεται αιχμηρό, προς όφελος αφενός της αεροδυναμικής και αφετέρου της αποφυγής του εντοπισμού από τον εχθρό. Στον πύργο, πάνω και αριστερά από την κάνη, παρατηρούμε δυο οβελίσκους που φιλοξενούν ραντάρ, κάμερες και LiDAR, ενώ στην κορυφή βλέπουμε τρία πυροβόλα όπλα και άλλη μια συστάδα από κάμερες, δίπλα τους.
Τι κάνουν τόσες κάμερες και ραντάρ στο τανκ του μέλλοντος; Φέρνουν την αυτόνομη τεχνολογία και στα άρματα μάχης, καθότι η δημιουργία της Hyundai Rotem δεν χρειάζεται πλήρωμα για να λειτουργήσει. Τουλάχιστον όχι στο εσωτερικό του, να κινδυνεύουν από νάρκες ή αντιαρματικά πυρά. Το τανκ κινείται και πυροβολεί μέσω τηλεχειρισμού, στα πρότυπα των τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων drone που χρησιμοποιούνται κατά κόρον, από τις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών ανά τον κόσμο.