Αποκάλυψη του νέου pickup Hyundai Santa Cruz

Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που η Hyundai παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το πρωτότυπο Santa Cruz Crossover Truck Concept, το οποίο τώρα, βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή. Η Hyundai αποκάλυψε τα πρώτα σκίτσα του οχήματος, λίγες μέρες πριν κάνει την παγκόσμια διαδικτυακή του πρεμιέρα, στις 15 Απριλίου.

Το εμπρός άκρο του θυμίζει αμέσως το νέο Tucson, όπου κυριαρχεί η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας «Sensuous Sportiness» και τραβά αμέσως το ενδιαφέρον με την άκρως δυναμική και αιχμηρή του αισθητική. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα, δεν είναι άλλο από τα παραμετρικά κρυφά φώτα (Parametric Hidden Lights). Αναμενόμενα, όπως και το Tucson, έτσι και στο Santa Cruz, όταν τα LED φώτα ημέρας είναι σβηστά, θα φαίνεται μια μεγάλη ενιαία μάσκα. Πιο κάτω σε ένα ορθογώνιο πλαίσιο είναι τοποθετημένα τα κυρίως LED φανάρια. Το πολύ μυώδες «πρόσωπό» του τονίζουν με την σειρά τους ο ανάγλυφος προφυλακτήρας και το μεγάλο καπό.

Ο αιχμηρός του σχεδιασμός είναι εμφανής και στα πλαϊνά του, με τα έντονα νεύρα να το διατρέχουν και να ενώνονται στο πίσω άκρο. Εκεί κυριαρχούν τα LED φώτα που θυμίζουν σφυρί και το λογότυπο «SANTA CRUZ» στην πόρτα του χώρου φόρτωσης. Το νέο «αγροτικό» της Hyundai θα παράγεται στο εργοστάσιο της μάρκας στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α και θα βασίζεται σε πλατφόρμα με τετρακίνηση. Πιθανώς θα μοιράζεται κοινά μηχανικά μέρη με το νέο Tucson (μπορεί και το Santa Fe), όπως επίσης το σύστημα AWD, τις ανεξάρτητες αναρτήσεις και το αυτοφερόμενο πλαίσιο. Εν αναμονή λοιπόν μέχρι τα πλήρη αποκαλυπτήριά του σε 15 μέρες.

Get it on Google Play Download on the App Store