Prologue, το πρώτο… Honda – General Motors

Honda Clarity και Insight δεν είχαν την επιτυχία που περίμενε η ιαπωνική εταιρεία, ωστόσο και τα δύο μοντέλα σύντομα θα είναι μια μακρινή ανάμνηση, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο του ηλεκτρικού Prologue, πριν από την κυκλοφορία του το 2024.

Χαρακτηρισμένο ως «ένα SUV έτοιμο για περιπέτειες, ικανό να ικανοποιήσει την καθημερινή οδήγηση και τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου», το Prologue σχεδιάστηκε στο Honda Design Studio του Λος Άντζελες σε συνεργασία με μια ομάδα σχεδιασμού στην Ιαπωνία και φυσικά με τη General Motors. Η εταιρεία δεν αναφέρει πολλά για το μοντέλο, αλλά το σκίτσο teaser δείχνει ότι το crossover θα έχει μπροστινή όψη με μια πλήρως κλειστή μάσκα που πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς.

Προχωρώντας πιο πίσω, διαθέτει μια εμφανή γραμμή «ώμων», κεκλιμένη οροφή και το παρμπρίζ του θυμίζει την Cadillac Lyriq. Η Honda, πάντως, ήταν φειδωλή στις λεπτομέρειες και αρκέστηκε να σχολιάσει πως οι σχεδιαστές «εστίασαν στην αεροδυναμική, βελτιστοποιώντας το αμάξωμα με μια απλή σχεδίαση του αμαξώματος, λιγότερες έντονες γραμμές και στη μείωση του θορύβου της καμπίνας». Το τελευταίο είναι σημαντικό, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αθόρυβα και αυτό μπορεί να κάνει το θόρυβο του ανέμου και του δρόμου πιο έντονο στους επιβαίνοντες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε να αναφέρει τεχνικές προδιαγραφές, αλλά μην ξεχνάμε ότι Honda και GM είχαν αποκαλύψει ότι το crossover θα βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της GM και θα τροποποιηθεί αναλόγως ώστε να «υποστηρίξει τον οδηγικό χαρακτήρα της Honda». Ενώ το crossover έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα, θα υπάρχει άφθονο το στοιχείο της GM καθώς ο αμερικανικός γίγαντας θα προσφέρει το Super Cruise και κάποια άλλα τεχνολογικά καλούδια. Η συνεργασία των δύο εταιρειών συνεχίζεται, καθώς το Prologue και το αντίστοιχο μοντέλο της Acura θα κατασκευαστούν από την General Motors.

Εκτός από το Prologue, η Honda δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων πάνω στη δική της πλατφόρμα «e:Architecture» το 2026. Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία θα κατασκευάσει μια νέα σειρά προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων, με βάση μια καινούρια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από κοινού με την GM. Χάρη στη δημοτικότητα, πλέον, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Honda αναμένει να πουλήσει σχεδόν 500.000 EVs στη Βόρεια Αμερική έως το 2030.

Get it on Google Play Download on the App Store