GR86 και Supra τιμούν το παρελθόν της Toyota

GR86 και Supra ούτως ή άλλως πηγάζουν από την παράδοση της Toyota, κουβαλώντας δυο από τα πιο ιστορικά ονόματα της ιαπωνικής φίρμας. Το Corolla AE86 αποτελεί πηγή έμπνευσης για το ένα, την κορυφή των αυτοκινήτων παραγωγής ολόκληρης της γκάμας εκπροσωπεί η άλλη. Οι νέες ειδικές εκδόσεις κάνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες τις νοσταλγικές παραπομπές, ταξιδεύοντάς μας πίσω στα χρόνια του Trueno και της Supra MK4.

To GR86 Trueno Edition γιορτάζει τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του νέου 86, φορώντας τα χρώματα του αξέχαστου Sprinter. Το άσπρο χρώμα στο αμάξωμα και οι μαύρες ενθέσεις σε καπό, πόρτες, spoiler και ζάντες είναι ο αυτονόητος συνδυασμός, ενώ τα σήματα «Trueno» στον εμπρός προφυλακτήρα και την πόρτα του πορτμπαγκάζ διευκρινίζουν στους πάντες την πηγή έμπνευσης. Στο Trueno Edition κάνει πρεμιέρα το Performance Pack για το GR86, που αλλάζει τα αμορτισέρ με αναβαθμισμένα της Sachs και τα φρένα με νέα της Brembo.

Η επετειακή Supra αντίθετα, δεν φέρει μηχανικές αλλαγές. Η 45th Anniversary Edition, όπως λέει και το όνομά της, γιορτάζει τα 45ά γενέθλια των Supra. Ήταν 1978 όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Celica -τότε- Supra, και 1993 όταν ντεμπούταρε η πιο λατρεμένη, συλλεκτική και ποθητή της εκδοχή: η MK4. Αυτήν έχει στο νου της η 45th Anniversary Edition, υιοθετώντας το πορτοκαλί Mikan Orange χρώμα (και το Absolute Zero λευκό) και σταθερή αεροτομή πίσω, που τόσο λείπει από τη MK5. Θα μπορούσε πάντως να έμοιαζε περισσότερο σε εκείνη της MK4, όπως έχουν δείξει πολύ ωραία δείγματα από βελτιωτές. Αυτοκόλλητα απαντώνται και εδώ, χαμηλά στις πόρτες και τα εμπρός φτερά, αλλά όχι αλλαγές στην ανάρτηση και τα φρένα, ούτε τον κινητήρα.

Αμφότερα τα ειδικά κουπέ της Toyota θα διατεθούν σε περιορισμένους αριθμούς, με την παραγωγή του GR86 Trueno Edition να περιορίζεται στις 800 μονάδες και εκείνη της Supra 45th Anniversary Edition στις 900 μονάδες (450 πορτοκαλί, άλλες τόσες λευκές).

Get it on Google Play Download on the App Store