Το νέο τέλειο αυτοκίνητο για τις επόμενες διακοπές

Οι περισσότεροι μετρούν τις τελευταίες μέρες των διακοπών (αν δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους), όμως κάνουν σκέψεις για το επόμενο καλοκαίρι. Στη χώρα μας τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σίγουρα δεν αποτελούν δημοφιλή επιλογή, όμως σε πολλά κράτη της Ευρώπης τα χρησιμοποιούν συχνά και επισκέπτονται πολλά μέρη, δίχως να ψάχνουν για κατάλυμα.

Μια νέα πρόταση camper μοντέλου έρχεται από τη Ford και πρόκειται για το νέο Transit Custom Nugget. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Westfalia και επωφελείται από τη νέα πλατφόρμα που λανσάρεται φέτος για την κορυφαία οικογένεια Transit και Tourneo Custom. Θα λανσαριστεί σταδιακά, ξεκινώντας με τη σειρά Nugget Titanium με ανακλινόμενη οροφή και κινητήρα ντίζελ 2.0 EcoBlue με απόδοση 170 PS και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2023 και παράδοση την άνοιξη του 2024. Άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης PHEV, θα παρουσιαστούν τους επόμενους 12 μήνες.

Η νέα σχεδίαση του ταμπλό και το επίπεδο δάπεδο διευκολύνουν την πρόσβαση στην καμπίνα και καθιστούν ευκολότερη τη μετακίνηση από τα δύο εμπρός καθίσματα στον σαλόνι. Μέσω της μεγάλης οθόνης αφής των 13 ιντσών η εύρεση ενός προορισμού, η ψυχαγωγία και η επικοινωνία είναι απλή υπόθεση με το πιο πρόσφατο λογισμικό SYNC 4 της Ford. Η Ford και η Westfalia αύξησαν σημαντικά τα παρεχόμενα επίπεδα ποιότητας και εργονομίας, επανασχεδιάζοντας πλήρως το χώρο διαβίωσης γύρω από τη δημοφιλή διάταξη με ξεχωριστές ζώνες για το μαγείρεμα, τη διαμονή και τον ύπνο. Αυτός ο μοναδικός εσωτερικός σχεδιασμός σημαίνει ότι ακόμη και με δύο διπλά κρεβάτια ανοιγμένα, οι κατασκηνωτές μπορούν να μετακινούνται στην καμπίνα, να μαγειρεύουν ή να μπαίνουν και να βγαίνουν από το όχημα χωρίς να ενοχλούν ο ένας τον άλλον. Το καθιστικό του Transit Custom Nugget είναι ένα ασφαλές και άνετο μέρος για ταξίδι, το οποίο μετατρέπεται εύκολα σε χώρο τραπεζαρίας και ύπνου όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Παράλληλα ενσωματώνει θερμαινόμενα και περιστρεφόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού και τριθέσιο πίσω πάγκο με προαιρετική θέρμανση.

Μια βελτιστοποιημένη κουζίνα με διάταξη σε σχήμα L κάνει το μαγείρεμα πιο ευχάριστο. Μια νέα και πρακτική συρταριέρα ψύξης διευκολύνει την πρόσβαση στο περιεχόμενο και είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει μπουκάλια σε όρθια θέση. Σε συνδυασμό με τη νέα ενσωματωμένη μονάδα εστιών και νεροχύτη – τώρα με στάνταρ ζεστό νερό – η απέριττη σχεδίαση των επιφανειών προσφέρει 20% περισσότερο χώρο στον πάγκο εργασίας. Τα μάνταλα με απαλό κλείσιμο και οι αναδυόμενες λαβές προστατεύουν τα δάχτυλα των παιδιών και αποσβένουν το θόρυβο κατά την οδήγηση.

Το ολοκαίνουργιο Nugget διαθέτει βασικές σχεδιαστικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όπως ένα αναδιπλούμενο τμήμα στρώματος για την αύξηση του χώρου για το κεφάλι στην κουζίνα όσο το επάνω κρεβάτι παραμένει ακόμα στη θέση του, καθώς και έναν πίσω πάγκο που τοποθετείται σε ράγες με νέα χειριστήρια για ευκολότερη ρύθμιση με ένα χέρι. Μία ντουζιέρα με ζεστό/κρύο νερό τοποθετημένη στο πίσω μέρος είναι πλέον στάνταρ, με την τέντα προστασίας από τα αδιάκριτα βλέμματα στην πίσω πόρτα να είναι προαιρετική. Η εμπειρία κάμπινγκ αναβαθμίζεται περαιτέρω με ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά, όπως την ανακλινόμενη οροφή με νέο αυτοαναδιπλούμενο ύφασμα, νέους ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους και περσίδες συσκότισης.

Πρόσθετα, η ασύρματη φόρτιση και το στάνταρ μόντεμ 5G εξασφαλίζουν ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα για όλους χωρίς ανησυχία να ξεμείνει κάποιος από μπαταρία τηλεφώνου ή δεδομένα. Επιλέγοντας την ηλιακή οροφή μπορούν οι φιλοξενούμενοι να τροφοδοτήσουν διάφορες λειτουργίες στο εσωτερικό ή να επαναφορτίζουν την μπαταρία αναψυχής. Μια αποκλειστική έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στο σαλόνι επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο καθώς και τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης, της στάθμης νερού και των επιπέδων της μπαταρίας καθώς και τον φωτισμό του Nugget. Τα νέα στοιχεία λειτουργικότητας του μοντέλου περιλαμβάνουν έλεγχο του εσωτερικού φωτισμού LED, λειτουργία κλισιόμετρου καιφαρμογή με συμβατότητα Bluetooth για τη μετατροπή ενός smartphone σε τηλεχειριστήριο για τις λειτουργίες της καμπίνας.

Get it on Google Play Download on the App Store