Συναγερμός με το νέο Ford Bronco Raptor Code Orange

Το Ford Bronco επέστρεψε με στόμφο και έμφαση στην αγορά, πηγαίνοντας κατευθείαν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων της κατηγορίας. Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας ανήκει στο μικρότερο και πιο «SUV-οποιημένο» Sport, αλλά και το πιο σκληροτράχηλο λαμπρά τα πηγαίνει. Το ίδιο ισχύει για την κορυφαία και πιο hardcore εκδοχή του, που εννοείται φέρει το όνομα Raptor και εξίσου αυτονόητα θέτει τα στάνταρ για τον ανταγωνισμό.

Προς εορτασμό της πορείας του μοντέλου, αλλά και των 57ων γενεθλίων του (το μακρινό 1966 ντεμπούτο), η Ford παρουσίασε την ειδική έκδοση Code Orange. Ο «πορτοκαλί συναγερμός» φέρνει στο Raptor αντίστοιχης απόχρωσης δαχτυλίδια ζαντών, γάντζους ρυμούλκησης και αυτοκόλλητα στο πλάι, ενώ δεν θα μπορούσε το «Raptor» να έχει διαφορετικό χρώμα. Σημαντική οπτική διαφοροποίηση, άσχετα που δεν φαίνεται λόγω του μαύρου χρώματος εδώ, είναι το βάψιμο των θεόρατων φτερών στην παλέτα του αμαξώματος. Κάτι που θα κάνει τεράστια διαφορά στο look του Bronco Raptor σε πράσινο ή μπλε, για παράδειγμα, που αποτελούν τις άλλες δυο διαθέσιμες αποχρώσεις (Shelter Green και Velocity Blue).

Από τεχνικής σκοπιάς, το Code Orange παραμένει ταυτόσημο των υπόλοιπων Bronco Raptor. Ενισχυμένο σασί, νέοι άξονες και πλήρως αναβαθμισμένη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Fox, που δίνουν μέγιστη απόσταση από το έδαφος 330 ολόκληρων χλστ., παρέα με ελαστικά παντός εδάφους BFGoodrich KO2 σε 17άρηδες τροχούς, φροντίζουν για την ασταμάτητη «κατάποση» βράχων και βουνών. Ο 3.0 V6 twinturbo EcoBoost αναλαμβάνει να απογειώσει το κορυφαίο Bronco πάνω από κάθε εμπόδιο, στέλνοντας 420 ίππους και 595 Nm ροπής σε όλους τους τροχούς μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης και 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, επιταχύνοντας τα 2.600 κιλά του μόνου μη αγροτικού «Ράπτορα» στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 6,5 δλ. (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 180 χλμ./ώρα).

Αν θέλει κάποιος να απολαύσει τα προσόντα του Bronco Raptor, καλείται να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τιμές ξεκινούν από τις 86.580 δολάρια (78.746 ευρώ), ενώ για το Code Orange μπορεί να μην ανακοινώνεται κόστος, αλλά σίγουρα βρίσκεται πάνω από τις 90.000 (81.857 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store