Ο γύρος του κόσμου με το ηλεκτρικό Ford Explorer

To νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer έχει ξεκινήσει ένα πραγματικά παγκόσμιο ταξίδι, αποφασισμένο να γυρίσει όλο τον πλανήτη. Στο τιμόνι του παίρνει θέση η καθ’ ύλην αρμόδια, Lexie Alford: η νεότερη εξερευνήτρια που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου, σε ηλικία μόλις 21 ετών. Πριν λίγες μέρες η Alford και το Explorer της ήρθαν στην Ελλάδα, στα πλαίσια της έκθεσης «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023, ανοίγοντας το πρώτο σκέλος του μεγάλου τους ταξιδιού.

Η Αμερικανίδα θα διανύσει πίσω από το τιμόνι του πιο πρόσφατου ηλεκτρικού Ford περισσότερες από 28.000 χλμ. σε 100 μέρες, επισκεπτόμενη περίπου 30 χώρες και στις 6 ηπείρους. Βασικός στόχος του καινοτόμου εγχειρήματος της Ford και της Alford είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, αλλάζοντας ταυτόχρονα σε πραγματικές συνθήκες τις ισχύουσες αντιλήψεις αναφορικά με το τι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με ένα ηλεκτρικό όχημα. «Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της αποστολής είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ότι είναι εφικτό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου με ένα EV», δήλωσε η Alford. «Αλλά ο στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι, αν καταφέρω να κάνω τον γύρο του κόσμου, αυτό θα σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα και εσείς να οδηγείτε καθημερινά ένα ηλεκτρικό όχημα».

Το ταξίδι της Lexie Alford – του πρώτου ανθρώπου που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο – εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε και η Aloha Wanderwell, χρησιμοποιώντας από το 1922 έως και το 1927 μοντέλα της Ford στο δικό της ταξίδι ανά την υφήλιο. Το  Explorer EV της Lexie, το οποίο αναχώρησε με τη νεαρή εξερευνήτρια από το Le Hotel Royal στη Νίκαια της Γαλλίας στις αρχές του μήνα, είναι ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής, το οποίο όμως δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, το επόμενο καλοκαίρι. Χωρίς τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, θα προσφέρει στην 21χρονη ταξιδιώτρια όχι μόνο την άνεση και τη συνδεσιμότητα, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί στο απόλυτο road trip που ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου.

«Αυτή είναι η τέταρτη ή πέμπτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Είναι μια απίστευτα πλούσια χώρα με εκπληκτική ιστορία και βάθος, όχι μόνο σε σχέση με την επιρροή που είχε στον κόσμο, αλλά και με τη μοναδικότητα του πολιτισμού και τη φιλοξενία των ανθρώπων της», τόνισε η Lexie Alford μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο περίπτερο της Ford στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023».

Get it on Google Play Download on the App Store