Νέα Ford Mustang με 811 άλογα και εγγύηση

Όσο περιμένουμε τη Shelby να εξελίξει την καινούργια GT500, η Ford Performance ανεβάζει μόνη της τη Mustang πάνω από τα 800 άλογα. Κι όχι απλά την ανεβάζει, αλλά τη συνοδεύει με εγγύηση καλής λειτουργίας!

Το νέο βελτιωτικό πακέτο αφορά την έκδοση 5.0 V8 GT, προικίζοντάς τη με έναν κομπρέσορα 3.0 λίτρων, μπεκ υψηλής παροχής, ενισχυμένη αντλία βενζίνης, πεταλούδα γκαζιού 92 χλστ., διπλά intercooler, νέο εναλλάκτη θερμότητας, αναβαθμισμένη πολλαπλή εισαγωγής, μεγαλύτερη αντλία νερού και ολοκαίνουργια εξάτμιση. Αναβαθμίσεις που εκτινάσσουν την απόδοση σχεδόν στα διπλά επίπεδα, φτάνοντας αισίως τα 811 άλογα και 813 Nm ροπής! Συγκριτικά, η Mustang GT παράγει 487 άλογα κανονικά και 493 με την προαιρετική σπορ εξάτμιση.

Η Ford Performance δηλώνει περήφανα πως το πακέτο FP800S έχει δοκιμαστεί εκτενώς, προκειμένου να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ λειτουργίας των εργοστασιακών κινητήρων. Αποτέλεσμα της ενδελεχούς προσοχής στην εξέλιξη των μηχανικών μερών και της προσαρμογής τους στον 5.0λιτρο V8, είναι η παροχή 3ετούς εγγύησης ή 36.000 μιλίων (57.396 χλμ). Οι βελτιώσεις παρουσιάστηκαν στην έκθεση SEMA σε μια «χτιστή» Mustang, ντυμένη με τα αεροδυναμικά καλούδια του τμήματος ειδικών αποστολών της Ford, πατώντας σε λευκές 19άρες ζάντες και ημισλίκ ελαστικά. Το αυτοκίνητο, όπως και το «κοστούμι» FP800S τυπικά είναι πρωτότυπα, αλλά ζήτημα χρόνου είναι η έναρξη διάθεσης από τους αντιπροσώπους του «Μπλε Οβάλ».

Get it on Google Play Download on the App Store