Επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Fiat 600e

Η Fiat παρουσιάζει το νέο μικρό της μοντέλο 600e, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα δύο κατηγοριών: των supermini και των μικρών SUV. Όπως υποδηλώνει το γράμμα «e» είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως στα μέσα του 2024, η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία υβριδική έκδοση.

Στιλάτος σχεδιασμός μέσα – έξω

Το νέο Fiat 600e παραπέμπει αμέσως σχεδιαστικά στο μικρότερο 500e, όμως είναι αρκετά μεγαλύτερο με μήκος στα 4,17 μέτρα. Σε σύγκριση με το νέο 500, η αναβαθμισμένη εμφάνισή του διαθέτει ένα πιο δυναμικό εμπρός μέρος, ανανεωμένο ασημί λογότυπο ‘600’ τόσο εμπρός όσο και πλευρικά και νέα φωτιστική ταυτότητα LED. Η κομψή και σπορτίφ εξωτερική του εικόνα ενισχύεται από τους μεγαλύτερους τροχούς (έως 18 ιντσών) τα μαύρα ματ πλευρικά skirts και θόλους τροχών. Επιπλέον μια σειρά από χαρακτηριστικά τονίζουν τις εξωτερικές γραμμές του, όπως οι μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, οι χρωμιωμένες πινελιές και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό, το νέο Fiat 600e παραπέμπει επίσης στο 500e, αφού υιοθετεί τις ίδιες καμπύλες γραμμές. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν έως και 8 διαφορετικά χρώματα τόσο για το φωτισμό του εσωτερικού, όσο και για την οθόνη του ηχοσυστήματος, με έναν προεπιλεγμένο συνδυασμό σε στυλ ‘ήχος & φως’, και τη δυνατότητα επιλογής από ένα σύνολο 64 διαφορετικών συνδυασμών. Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει ηλεκτρική ρύθμιση καθώς και λειτουργία μασάζ, για χαλάρωση μετά από ένα μακρύ ταξίδι ή μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Το νέο Fiat 600e προσφέρει επίσης ταπετσαρίες καθισμάτων από συνθετικό δέρμα Ivory με μονόγραμμα FIAT σε τιρκουάζ απόχρωση, και θέρμανση 3 σταδίων για μέγιστη άνεση. Η Fiat αναφέρει ότι προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό 5 θέσεων και 15 λίτρα εσωτερικών αποθηκευτικών χώρων. Το πορτμπαγκάζ, έχει χωρητικότητα που φτάνει τα 360 λίτρα.

Αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh εξασφαλίζουν στο νέο 600e αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων σε συνδυασμένο κύκλο και περισσότερα από 600 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο. Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το νέο 600e είναι εξοπλισμένο με σύστημα ταχείας φόρτισης 100 kW. Για μία φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, για παράδειγμα, χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα. Το μοντέλο συνοδεύεται επίσης με ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και καλώδιο Mode 3, για οικιακή ή δημόσια φόρτιση, που εξασφαλίζει πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 6 ώρες. Ο κινητήρας αποδίδει 156 ίππους, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα. Επίσης, διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: eco, normal και sport.

Αναβαθμισμένη τεχνολογία

Το νέο Fiat 600e ενσωματώνει πλήθος σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης. Εν συντομία διαθέτει αυτόματο φρενάρισμα, έλεγχο των τυφλών σημείων, προσαρμοζόμενο cruise control, αισθητήρες περιφερειακής κάλυψης 360 μοιρών κ.λπ. Επιπλέον το ηχοσύστημα με 6 ηχεία, πλήρως διαμορφώσιμη οθόνη 10,25 ιντσών με λειτουργία πλοήγησης, ραδιόφωνο, ασύρματα CarPlay και Android Auto, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών, και η προσφορά δικτυωμένων υπηρεσιών, συμπληρώνουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Το Fiat 600e προσφέρει το σύστημα υπηρεσιών Uconnect με λειτουργία φωνητικών εντολών, σύστημα πλοήγησης της TomTom με αυτόματη ενημέρωση χαρτών, εμφάνιση όλων των διαθέσιμων σταθμών φόρτισης στην επιλεγμένη διαδρομή κ.λπ. Πρόσθετα με την εφαρμογή FIAT παρέχεται η δυνατότητα για την, ακόμα και εξ αποστάσεως, ενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου (π.χ. χρήση φώτων, κόρνας, κεντρικό ξεκλείδωμα/κλείδωμα θυρών, θέρμανση και κλιματισμός).

Κορυφαία έκδοση La Prima και η πιο προσιτή (RED)

Το νέο Fiat (600e)RED χρησιμοποιεί ως σήμα κατατεθέν το κόκκινο χρώμα, τόσο εξωτερικά – από το αμάξωμα μέχρι τα εμπρός και πίσω λογότυπα, – όσο και στο ταμπλό, και τα σχεδιαστικά στοιχεία στα ειδικά για την έκδοση καθίσματα από ανακυκλωμένο ύφασμα. Το μαλακό κάλυμμα (RED) της κεντρικής κονσόλας, χρησιμεύει ως έξτρα υπενθύμιση αυτής της συνεργασίας. Δύο ακόμη χρώματα είναι διαθέσιμα για επιπλέον εξατομίκευση: το μαύρο και το λευκό. Το νέο Fiat 600e La Prima προσφέρει 100% στυλ, τεχνολογία και άνεση, εξασφαλίζοντας έτσι μια εμπειρία της Ιταλικής Dolce Vita. Διατίθεται σε 4 διαφορετικά χρώματα που θυμίζουν την ιταλική ομορφιά και τα φυσικά τοπία: Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy, Sky of Italy.

Get it on Google Play Download on the App Store