Επίσημο: Η επιστροφή του Integra είναι γεγονός!

Οι επιστροφές θρυλικών ονομάτων συνεχίζουν κι εμείς δεν σταματάμε να απολαμβάνουμε το κολύμπι στα νερά της νοσταλγίας. Μετά τα -μεταξύ άλλων- Renault 5 Turbo και Lamborghini Countach, ετοιμάζεται να μας ξανασυναντήσει το Integra!

H ανακοίνωση ήρθε με κάθε επισημότητα από την Acura, μαζί με μια μικρή γεύση από το αυτοκίνητο, ίσα για να μας βάλει «στην πρίζα». Ένα αιχμηρά σχεδιασμένο φανάρι, συνοδευόμενο από ανάλογης επιθετικότητα LED ημέρας και το λογότυπο «Integra» κάτω από αυτό. Από το λίγο που φαίνεται η μάσκα, διακρίνεται εύκολα το γωνιώδες σχήμα της που παραπέμπει στην πεντάγωνη «Diamond Grille» του TLX Type S, όπως και ο συνδυασμός της με το φανάρι. Εξάλλου, το TLX βασίστηκε εν πολλοίς στο πρωτότυπο Type S Concept του 2019, το οποίο πολλοί διέβλεπαν ως διάδοχο του Integra. Η δικαίωση άργησε 2 χρόνια, αλλά τελικά ήρθε πανηγυρικά.

«Το Integra επέστρεψε» ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της Acura, Jon Ikeda, συμπληρώνοντας: «Με ενθουσιασμό δηλώνω πως το Integra επιστρέφει στη γκάμα της Acura, με την ίδια στόχευση στο fun to drive και το DNA του αυθεντικού». Όπως είναι λογικό, περαιτέρω πληροφορίες δεν διαρρέουν. Η λογική επιτάσσει πως το νέο Integra θα βασίζεται στο TLX Type S, ακολουθώντας δίθυρη διάταξη και έχοντας τον ίδιο 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο κάτω από το καπό. Στο TLX αποδίδει 280 ίππους και 379 Nm, οπότε κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε για το Integra. Ενδεχόμενο Type R επίσης είναι νωρίς για να ξέρουμε.

Αυτό που γνωστοποιείται πάντως, αφορά τη χρονική τοποθέτηση του λανσαρίσματος. Την άνοιξη του 2022 αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο Integra και ήδη, μετράμε αντίστροφα!

Get it on Google Play Download on the App Store