Ειδικό Range Rover SV με έμπνευση τις τίγρεις

Μια νέα και ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής παρουσίασε η Land Rover για το Range Rover, αντλώντας έμπνευση από τις τίγρεις και στοχεύοντας πολύ λίγους και εκλεκτούς αγοραστές, αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας.

Διόλου τυχαία η σύνδεση της χώρας με το μεγαλοπρεπές αιλουροειδές, καθώς το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού των τίγρεων βρίσκεται στη σαβάνα της Ινδίας. Το Range Rover SV Ranthambore Edition παίρνει λίγη από την αίγλη του «αντιβασιλέα της ζούγκλας», ντύνοντας το αμάξωμα σε ένα κατάμαυρο χρώμα και συνδυάζοντάς με χρυσαφί (Corinthian Bronze) πινελιές σε μάσκα, σήματα, καθρέπτες, πλευρικούς αεραγωγούς, προφυλακτήρες και πόρτα πορτμπαγκάζ. Μαζί τους ανθρακί ενθέσεις, που μαζί με τις χρυσαφί φτιάχνουν μια εικόνα που παραπέμπει στις λωρίδες της τίγρης. Το ίδιο ισχύει για τις ακτίνες των πολύ όμορφων 23άρων ζαντών αλουμινίου, επίσης σε αποκλειστικό φινίρισμα για το Ranthambore Edition.

Στο εσωτερικό τα πάντα καλύπτονται από δέρμα, με τις πλάτες των καθισμάτων να παίρνουν τη σκυτάλη στις αιλουροειδείς παραπομπές. Τα μαξιλαράκια στα πίσω καθίσματα φέρουν την ονομασία της ειδικής έκδοσης, ενώ ανάμεσα στα εμπρός -εκεί που κανονικά βρίσκουμε το υποβραχιόνιο- υπάρχει ψυγειάκι.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 3.0λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά biturbo, απόδοσης 398 ίππων και 550 Nm. Μη σας μπερδεύει το «SV» στην ονομασία και ψάχνετε τον 4.4 V8 twinturbo των 630 ίππων και 750 Nm της κορυφαίας έκδοσης. Το Ranthambore Edition αποτελεί προϊόν του τμήματος εξατομίκευσης SV Bespoke (σαν το Mulliner της Bentley), για αυτό και η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 12 κομμάτια. Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά σίγουρα θα είναι σημαντικά ακριβότερο από το απλό Range Rover. Αυτό που επίσης είναι σίγουρο, και επίσημο, αφορά τη διάθεση μέρους των κερδών από τις αγορές των Range Rover SV Ranthambore Edition, στο Ταμείο Διατήρησης της Άγριας Ζωής στην Ινδία.

Get it on Google Play Download on the App Store