Το Cupra DarkRebel έγινε πραγματικότητα

Το πρωτότυπο DarkRebel πήρε σάρκα και οστά και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση σχεδιασμού της Cupra. Είναι η φυσική μεταμόρφωση του πρώτου αυτοκινήτου -εντελώς διαμορφωμένου στο virtual space- για  τις μελλοντικές, νέες γενιές οδηγών. Περισσότερες από 270.000 διαμορφώσεις από τη Cupra Tribe συμπεριλαμβανομένων πρεσβευτών της μάρκας βοήθησαν στον σχεδιασμό του πρωτότυπου Cupra DarkRebel. Στοιχεία που επελέγησαν μέσω του Car Configurator, χρησιμοποιήθηκαν στον τελικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, το οποίο τώρα προχωράει από τον virtual κόσμο στον πραγματικό με την αποκάλυψη της φυσικής εκδοχής του στην Έκθεση του Μονάχου.

Το αποτέλεσμα είναι ένα 100% ηλεκτρικό, διθέσιο, σπορ αυτοκίνητο, όπου ο φωτισμός αποτελεί ένα βασικό στοιχείο, ξεκινώντας από το λογότυπο. To αιχμηρό μπροστινό μέρος του υπογραμμίζεται από τον εμβληματικό τριγωνικό φωτισμό, που ξεπροβάλει από το αμάξωμα και ζωντανεύει το αυτοκίνητο. Η κεντρική κονσόλα του, φτιαγμένη από καθαρό κρύσταλλο – διάφανο υλικό – συνδέει το μπροστινό με το πίσω μέρος του DarkRebel. O σχεδιασμός των τροχών είναι επηρεασμένος από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της μάρκας, με γνώμονα την απόδοση. Το τριγωνικό Cupra λογότυπο επεκτείνεται σε όλο τον τροχό και στα σχεδιασμένα από χαλκό τμήματα. Από πλευράς διαστάσεων, το Cupra DarkRebel έχει μήκος 4,5 μ., πλάτος 2,2 μ. και ύψος 1,3 μ., ενώ όταν ανοίγουν οι πόρτες του φτάνει σε ένα ύψος τα 2,2 μ.

Το Cupra DarkRebel προκαλεί επίσης και με την εσωτερική του σχεδίαση. Βασικό στοιχείο είναι η κεντρική κονσόλα με τα ασύμμετρα σχέδια, το φωτισμό και τη σμιλεμένη της εμφάνιση. Χρησιμοποιεί την τελευταία 3D metal printing τεχνολογία, δίνοντας maximum απόδοση φωτισμού. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο εσωτερικό του Cupra DarkRebel είναι το τιμόνι, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από τα ράλι και τα παιχνίδια διαδραστικότητας. Τα χέρια κουμπώνουν στο τιμόνι και ο οδηγός παίρνει την αίσθηση -από την πρώτη στιγμή- της δύναμης και του ελέγχου του αυτοκινήτου, όταν αυτό κινείται. Ο λεβιές ταχυτήτων είναι το επόμενο σημείο που τραβάει την προσοχή του οδηγού. Είναι τοποθετημένος στη κεντρική κονσόλα, φτιαγμένος από καθαρό κρύσταλλο και διάφανο υλικό. Στην οροφή μία θερμική κάμερα παρακολουθεί την κατάσταση που επικρατεί στην καμπίνα, ενώ το intelligent climate control system προσαρμόζει τη θερμοκρασία και τον αέρα αντίστοιχα. Τέλος, το χρώμα του περιβάλλοντα φωτισμού ενημερώνει αν το εσωτερικό της καμπίνας θερμαίνεται ή ψύχεται.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο σκέψης και το ψηφιακό DNA της Cupra, το DarkRebel επαναπροσδιορίζει την αυτοκινητιστική εμπειρία αναμειγνύοντας τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο. To ταξίδι του Cupra DarkRebel’s UX/UI προσφέρει τρεις μοναδικές εμπειρίες: Exponential Square, Exponential Cube και Exponential Infinite:

  • Exponential Square: ενισχύει την εμπειρία μέσα από ένα ψηφιακό cockpit με φουτουριστικά γραφήματα, όπως είναι τα 3D άβαταρ.
  • Exponential Cube: το αυτοκίνητο ενισχύει το αγωνιστικό DNA του, ορμώμενο από αγώνες αυτοκινήτων και διαδραστικών παιχνιδιών.
  • Exponential Infinite: ενώ το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο και φορτίζει, οι χρήστες μπορούν να μπουν στο Metahype -ο χώρος της Cupra στο metaverse. Το αυτοκίνητο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν με την Cupra Tribe.

Get it on Google Play Download on the App Store