Έρχεται CUPRA με το μοτέρ του Audi RS 3!

Το όνομα που έγινε γνωστό μέσα από τα γρήγορα SEAT Ibiza και Leon (CUPRA γαρ), πλέον πορεύεται αυτόνομα και με πολύ μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Τόσο μεγάλα, που περιλαμβάνουν τον κινητήρα του Audi RS 3!

Οι Ισπανοί αποκάλυψαν το επικείμενο λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης του Formentor, ονόματι VZ5. Όπου «5» οι αριθμοί των κυλίνδρων, που αποτυπώνονται στον 2.5άρη TFSI της Audi. Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά από τη στιγμή που ο εν λόγω κινητήρας παράγει 400 ίππους και 480 Nm σε όσα μοντέλα τοποθετείται (RS 3, RS Q3, RS Q3 Sportback και TT RS) θα πρέπει να περιμένουμε το ίδιο για το Formentor VZ5. Ο πεντακύλινδρος τούρμπο συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και 7άρι DSG, επιταχύνοντας τα RS Q3 και RS Q3 Sportback στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,5 δλ. (τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 250 ή 280 χλμ./ώρα). To Formentor με τον 2λιτρο TSI των 310 ίππων έχει αποδείξει πως είναι εφάμιλλο του S3 σε επιδόσεις, οπότε δεν αποκλείεται το VZ5 να κοντράρει το RS 3!

Όπως δήλωσε ο Wayne Griffiths, πρόεδρος των CUPRA και SEAT: «Το CUPRA Formentor αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας, αλλά η προσθήκη ενός ακόμη πιο ακραίου πεντακύλινδρου κινητήρα στην οικογένεια – μαζί με άλλους επτά κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων PHEV – θα το καταστήσει ένα όχημα που προκαλεί τον ενθουσιασμό. Αυτός είναι ο στόχος της CUPRA Tribe και η νέα έδκοση θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε νέους πελάτες». Το ντεμπούτο είναι προγραμματισμένο για τις 22 Φλεβάρη, ημερομηνία που συμπίπτει με την 3η επέτειο της Cupra ως ανεξάρτητη μάρκα.

Get it on Google Play Download on the App Store