Το νέο απόλυτα χαλαρωτικό Citroen C5 X Hypnos

To ανώτερο σε άνεση μοντέλο της Citroen, το C5 Χ παρουσιάζεται στην κορυφαίας ευεξίας και χαλάρωσης έκδοσή του, την περιορισμένης παραγωγής Hypnos! Πρόκειται για ένα grand tourer ιδανικό για πολύ ξεκούραστα ταξίδια, συνδυασμένα με κομψότητα και ιδιαίτερο στιλ.

Η ονομασία του προέρχεται από τον Έλληνα θεό του ύπνου, «Ύπνος». Άλλωστε, το Hypnos είναι επίσης ένα σημαντικό όνομα στην ιστορία της Citroen. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2008, είχε αποκαλύψει αποκάλυψε ένα υβριδικό πρωτότυπο αυτοκίνητο με την ονομασία Hypnos, το οποίο ήταν πρωτοπόρο στην ανάπτυξη υβριδικών οχημάτων. Έτσι και το Citroen C5 X Hypnos εφοδιάζεται με την ενεργή ανάρτηση στον στάνταρ εξοπλισμό και τον Plug-in Hybrid κινητήρα με τη συνδυαστική ισχύ των 225 ίππων και ροπή 360 Nm. Με τη συνδρομή του 1.6 λτ. PureTech και του e-EAT8 κιβωτίου ταχυτήτων, επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ., φτάνει τα 233 χλμ./ώρα τελικής, καταναλώνει 1,2 λτ./100 χλμ. βενζίνη και 14,5 kWh/100 χλμ., προσφέρει 62 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία και εκπέμπει 27 γρ./χλμ. CO2.

Εξωτερικά, το νέο Citroen C5 X Hypnos εισάγει ένα νέο, φινετσάτο μπλε χρώμα Eclipse Blue, συνδυασμένο με κόκκινες διακριτικές λεπτομέρειες στα πλαϊνά. Εκτός από το Eclipse Blue, το C5 X Hypnos θα είναι διαθέσιμο και σε Platinum Grey. Αποκλειστικές είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών σε απόχρωση μαύρου Onyx με διαμαντένιο εφέ, καλυμμένο με σκούρο βερνίκι.

Το εσωτερικό από την πλευρά του παρουσιάζει μια νέα ανάλαφρη και ευάερη ατμόσφαιρα, με διακριτικά χρώματα και υλικά που δημιουργούν μια γαλήνια και χαλαρωτική εικόνα. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με ανοιχτόχρωμο διάτρητο δέρμα, υλικό που συναντάται και σε άλλες επιφάνειες. Το φωτεινό εσωτερικό «ζεσταίνουν» επίσης τα διακοσμητικά Karuun με ελαφρύ ξύλο στα πάνελ των θυρών και στο ταμπλό. Ταυτόχρονα η αίσθηση άνεσης ενισχύεται από χαρακτηριστικά όπως η γυάλινη ηλιοροφή, το σύστημα hi-fi, τα θερμαινόμενα, με μασάζ και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα με ηλεκτρική οσφυϊκή ρύθμιση, έως και ειδικά πατάκια. Όλα αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν σε μια μοναδική αίσθηση ευεξίας στο C5 X, ιδιαίτερα χάρη στην ενεργή ανάρτηση και στα καθίσματα Citroen Advanced Comfort, όπως επίσης και στα πιο ηχομονωτικά κρύσταλλα.

Get it on Google Play Download on the App Store