Η νέα Corvette Z06 πέταξε το καμουφλάζ

Η κορυφαία έκδοση της Corvette έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τα περάσματά της στο Nurburgring, αλλά σήμερα έκανε την πρώτη της εμφάνιση δίχως καμουφλάζ. Και τα βλέμματα υποτάσσονται ακόμα περισσότερο στη θέα της.

Η νέα Z06 ξεχωρίζει από τις απλές C8 χάρις στο επιθετικό body kit, που αποτελείται από Μεγαλύτερες εισαγωγές στον εμπρός προφυλακτήρα, φαρδύτερα φτερά (που λογικά κρύβουν ανάλογα μετατρόχια), μεγαλύτερους αεραγωγούς στα πλάγια για τον κινητήρα και αεροδυναμικά βοήθηματα σε όλη την έκταση του αμαξώματος. Σχεδίαση και αεροδυναμική εμπνέονται από την αγωνιστική C8.R (η οποία τερμάτισε δεύτερη στην κατηγορία της, στο φετινό Le Mans), όπως και οι πολυάκτινες ζάντες των 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω.

Σε σχέση με την «Κορβέτα» που καμαρώσαμε στο ‘Ring, εδώ το body kit παρουσιάζεται κατά τι ηπιότερο και λείπει η μεγάλη αεροτομή πίσω. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της κανονικής Z06, όπως αυτή που βλέπουμε, υπάρχει και ειδικό πακέτο ειδικά σχεδιασμένο για πίστα. Σε αυτό, πέρα από τα εντονότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, θα συναντάμε ανθρακονημάτινες ζάντες και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R (275/30 μπροστά και 345/25 πίσω).

Εξίσου αγωνιστικών προδιαγραφών είναι και ο κινητήρας. Ο ατμοσφαιρικός V8 LT6 των 5.5 λίτρων επίσης προέρχεται από την C8.R και για την περίσταση λέγεται πως αποδίδει πάνω από 600 άλογα και ροπή μεταξύ 645-715 Nm, με τη δυνατότητα στροφαρίσματος να φτάνει μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. Ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αναλαμβάνει να μεταφέρει την ισχύ στον πίσω άξονα, με τις επιδόσεις να αναμένονται σε πρωτόγνωρα για ‘Vette επίπεδα: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δλ. και τελική ταχύτητα άνω των 330 χλμ./ώρα, ενώ υπολογίζεται πως γυρίζει την «Πράσινη Κόλαση» σε λιγότερο από 7 λεπτά!

Για την πλήρη αποκάλυψη της Corvette C8 Z06 θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 26 Οκτωβρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store