Χάρμα ιδέσθαι το νέο Hyundai Sonata N Line

 

Στις αρχές της άνοιξης η Hyundai παρουσίασε το νέο Sonata και άφησε όλο τον κόσμο άναυδο, με τη φαντασμαγορική εμφάνιση που του έδωσε. Αυτό το look έρχεται να περάσει από γυμναστικές επιδείξεις και να απογειωθεί, μέσα από το κορυφαίο N Line.

Το «διαστημικό» εμπρός μέρος με την ενιαία λωρίδα συνδυάζεται εξόχως δυναμικά με τον επιθετικότατο προφυλακτήρα, ο οποίος με τη σειρά του φιλοξενεί μεγαλύτερες εισαγωγές και ακόμα πιο αιχμηρή διαρρύθμιση. Οι κόκκινες πινελιές στο splitter, τις πλαϊνές ποδιές και το κάτω μέρος του διαχύτη δεν γινόταν να λείπουν, ούτε οι 19άρες ζάντες με τις κόκκινες δαγκάνες πίσω τους. Στο πίσω μέρος εξυπακούεται πως δεσπόζουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και ο διαχύτης, αλλά ειδικά το βράδυ όλα τα βλέμματα μαγνητίζονται από τη διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων. Σε αντίθεση με το Elantra N πάντως, εδώ παρατηρούμε διακριτικό spoiler αντί για κλασική αεροτομή.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα, οι δερμάτινες επενδύσεις, τα ειδικά σχεδιασμένα γραφικά στις διπλές οθόνες των 12,3 ιντσών (ψηφιακό καντράν και infotainment) για τα προγράμματα οδήγησης, το σπορ τιμόνι με το «Ν» στη βάση του και, φυσικά, οι κόκκινες ραφές που συνεχίζουν το μοτίβο του χρώματος στο αμάξωμα.

Κάτω από το καπό αναλαμβάνει δράση ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος στο πορτφόλιο της Hyundai. Ο 2.5 T-GDI παράγει 290 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 422 Nm στις 1.650-4.000 σ.α.λ., συνεργαζόμενο με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο ένας χρόνος κάτω από τα 6,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ο ηλεκτρονικός περιορισμός της τελικής στα 250 χλμ./ώρα είναι άκρως ρεαλιστικές πιθανότητες. Τα Hyundai N με τον 2.0 T-GDI των 280 ίππων εξάλλου, από το i30 μέχρι το ταχύτερο όλων Elantra, «παίζουν» πια σταθερά στα 5,3-5,8 δλ. (αναλόγως κιβωτίου) για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τουλάχιστον 5,7-5,9 δλ. το Sonata N Line.

Οι πρώτες τιμές για το κορυφαίο Sonata ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία, όπου και φρεσκολανσαρίστηκε, με το βασικό κόστος αγοράς να ορίζεται στις 55.000 τοπικών δολαρίων (33.078 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store